Koncert grupe Immolation u Domu omladine

Legendarni death metal bend nastupa sa odličnim gostima, a organizatori najavljujuju originalan zvuk i enegiju visokog napona

Četvrtak 14. sep 2017.

cover image

Bendovi Immolation, Melechesh, Azarath i gosti iznenađenja nastupaju 17. septembra od 20:00 u Domu omladine Beograda. Veliki koncert koji predstavlja autentičan metal zvuk na najkvalitetniji način organizuju MH Concerts i Serbian Hellbangers. Karte po ceni od 1.900 dinara se mogu nabaviti u Felix i Mungos radnjama i preko Eventim mreže.


Immolation bend su osnovali Ross Dolan (bas gitara i vokal) i Dave Wilkinson (bubnjevi) 1986. godine. Prvo su se predstavljali kao bend Rigor Mortis, međutim, dve godine kasnije menjaju ime. Izdavačka kuća Roadrunner Records 1991. godine izdaje njihovm prvi album Dawn of Possession sa kojim su daleko iza sebe ostavili ostale metal bendove. Naredna tri albuma, Here in After, Failures for Gods i Close to a World Below, objavljuju za Metal Blade Records. Sa izdavačima iz Francuske, Listenable Records, su sarađivali do 2007. godine i objavili ukupno tri albuma: Unholy Cult, Harnessing Ruin i Shadows in the Light. Bogatu studijsku karijeru je do sada obeležilo ukupno 10 albuma, od kojih je posledlji Atonement, izdat u februaru ove godine za Nuclear Blast Records, vratio legendarne metalce u centar muzičkih dešavanja.


Melechesh bend je formiran 1993. godine u Jerusalimu, sa ciljem da poveže sirovi metal zvuk i mediteranske melodije. Već naredne godine postaju aktivni širom sveta, a debitni demo As Jerusalem Burns iz 1995. godine ih odvodi u andergraund scenu. Nemačka etiketa Membrum Propaganda 1996. godine objavljuje singl pod nazivom The Siege Of Lachish, a iste godine potpisuju ugovor za Pulverizer Records iz Amerike koja zajedno sa Breath of Night Records (takođe iz Amerike) izdaje njihov prvi album. Burna ali veoma uspešna karijera prati ovaj sastav od samog osnivanja, a muzika koju stvaraju se opisuje kao ekstremni metal zvuk.


Azarath je nastao 1998. godine u Poljskoj. Bend su osnovali Inferno, Bruno, D., a ubrzo im se pridružio i gitarista Bart. Debitanstki album iz 2001. godine Demon Seed, i njegov nastavak iz 2003. godine, Infernal Blasting, su ove muzičare pozicionirali kao neprikosnovene metalce. Nastavak uspešne karijere se odvija izdavanjem albuma Diabolic Impious Evil sa kojim kreću na veliku svetsku turneju. Albumom Praise the Beast iz 2009. godine obaraju sve rekorde i dobijaju poziv za gostovanja na vodećim festivalima Inferno Festival (Norveška), Devilstone Fest (Litvanija) and Party San Metal Open Air (Nemačka) na kojima su svirali koncerte za pamćenje. Brojni nastupi širom sveta, promene u sastavu i saradnja sa raznim izdavačkim kućama u velikoj meri utiču na kreativni rad benda koji je autentična metal senzacija sa brojnom vernom publikom.