Pravac Kalemegdan na Beogradski Manifest 2017

Poslednji vikend u maju donosi provod za sve generacije na Kalemegdanskoj tvrđavi

Sreda 17. maj 2017.

cover image

Beogradski Manifest je najveći porodični festival koji se organizuje sa ciljem da se promovišu manifestacije i turističke destinacije u zemlji i regionu. U periodu od 26. do 28. maja na Kalemegdanu preko 60 opština iz cele Srbije će predstaviti svoju turističku ponudu kroz manifestacije od kulturno-istorijskog značaja. Ulaz je potpuno besplatan za sve posetioce.

Festival je zamišljen tako da posetioci upoznaju Srbiju i region iz drugačije perspektive. Kreativna fuzija tradicije i zabave na savremen način donosi najrazličitija dešavanja na tvrđavi, a program je organizovan za generacije svih uzrasta. Svojim sadržajem festival prvenstveno neguje porodične vrednosti i poziva najmlađe da dođu u što većem broju. Turizam, kultura, zdravlje, edukativni programi za decu, nega lepote, modne revije, uživo nastupi najpoznatijih umetnika, promocije i degustacije čine sadržaj trodnevne kvalitetne zabave na Kalemegdanu. Kompletan program i aktivnosti će biti raspoređene na ukupno četiri bine i festivalskim štandovima.


Program koji očekuje posetioce je podeljen u nekoliko celina: 

1. VIP MAGIC BOX zona - filmska zona. Bioskop pod otvorenim nebom koji će prikazivati različite filmove.

2. Mašta može svašta - dečija zona. Klovnovi, animatori i stručno osoblje kroz kreativno-edukativne radionice će biti zaduženi sa druženje najmlađih sa svojim vršnjacima sa ciljem pospešivanja maštovitog razmišljanja.   

3. Gumeni grad - najveći u Beogradu sa čak tri dvorca i tramboline. Nezaboravan provod samo za najmlađe.

4. Konji vrani - zona posvećena konjima i konjičkom sportu. Ljubitelji konja će uživati u pripremljenim tačkama plemenitih životinja, dok će najmlađi moći da se oprobaju u jahanju.

5. Hedonizam jača organizam - zona koja donosi zabavu za ljubitelje pabova, postavlja se preko 400 mesta za sedenje sa fascinantnim pogledom na ušće dveju reka.

6. Svet dobre hrane - gastronomska zona u kojoj će biti predstavljeni specijaliteti nacionalne kuhinje, tradicija očuvana vekovima koju će posetioci moći da degustiraju. 

7. Aduti Srbije - zona u kojoj se predstavljaju turistički potencijali i kulturna blaga iz cele Srbije.

8. Stvaran svet oko nas - zona za promociju turističkih organizacija iz regiona i Evrope sa autentičnim sadržajem.

Kao i svake prethodne godine, posetioci će moći da uživaju u pogledu sa Beogradske tvrđave na velike šarene leteće balone koji samo za ovu manifestaciju stižu iz inostranstva.