Kraljevski kompleks otvara vrata za 2017. godinu

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina otvorili su turističku sezonu 2017. i pozvali sve zainteresovane da u periodu od 1. aprila do 31. oktobra posete dvorski kompleks

Sreda 05. apr 2017.

cover image

"Istorija i uspomene koje sadrži kraljevski kompleks na Dedinju su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih. Čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a upravo organizovane ture su odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo" - reči su Prestolonaslednika Aleksandra, kojima je otvorio još jednu turističku sezonu u kojoj će svi zainteresovani moći, svakog vikenda u dva termina i uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog. Posetioci će u okviru tura imati priliku i da se sretnu i pozdrave sa Prestolonaslednikom i Princezom kada god su prisutni.


Turistička Organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake subote i nedelje od 1. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Cena ulaznice uključuje i organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.