Жељко Јоксимовић - Два света

Магија свинг музике

Петак 24. нов 2017.

cover image

Жељко Јоксимовић и његов бенд "Капиталисти" ће одржати три концерта, 1., 8. и 21. и 28. децембра од 20:00 у Сава центру. Пројекат "Два света" доноси посебан доживљај, а репертоар је сачињен од евергрин нумера српске народне музике, познатих домаћих песама као и великих хитова са којима се Жељко прославио али у сасвим другачијем аранжману.


Публика ће имати прилике да чује песме које су обележиле период у ком су настале у измењеном, џез издању. Листу песама чине "Два света" (Тома Здравковић), "Влајна" (Предраг Живковић Тозовац), "Неко те има ноћас" (Ван Гог), "Не куни ме, не ружи ме мајко" (Луис), "Суада" (Плави оркестар) и многе друге као и Жељкови хитови попут "Мишел", "Заборављаш", "Није љубав ствар" и сви они са којима је освојио популацију.

Идеја пројекта је да се организују концерти уочи Нове године на којима ће се свирати и певати квалитетна музика. Џез и свинг мелодије, у духу празничног расположења су премијерно представљене публици у Београду прошле године. Реакције су биле изнад очекивања. Од тада, музики караван путује регионом и апосолутно осваја концертне дворане.


ПОВЕЗАНО