Београдски џез фестивал 2017

Музички догађај који ће обележити јесен у Београду окупља публику из целог света и представља уникатну фузију класике и новог доба

Недеља 22. окт 2017.

cover image

33. Београдски џез фестивал се одржава од 26. до 30. октобра и носи симболичан назив, Џез визије. Дом омладине Београда и Сава центар су локације на којима ће се сваког дана организовати концерти, а тема овогодишњег фестивала је џез у савременој музици и модерном друштву и утицај џеза на рок и електронску музику за плес па је читав репертоар у складу са глобалним трендовима.

Спектакуларну манифестацију ће обележити наступи најквалитетнијих извођача из следећих земаља: Србија, Шпанија, Шведска, Данска, Норвешка, Израел, Холандија, Америка, Канада, Мађарска, Немачка, Француска, Турска, Италија, Румунија, Португалија и Хрватска. Џез музика у 21. веку окупља велики број људи који су опчињени овим жанром и све је више младих који се окрећу квалитетним џез мелодијама. Млађе и средње генерације не доживљавају џез као озбиљну већ као актуелну музику, а бројни музичари који ће наступити у Београду припадају управо овим старосним категоријама.

Комплетна листа извођача на 33. Џез фестивалу

Javier Colina & Josemi Carmona feat. Bandolero

Jan Lundgren w. Mattias Svensson & String quartet

Eyot

Jakob bro trio

Marius Neset quartet

Nitai Hershkovits

Wolfert Brederode trio

Mark Ribot & The Young Philadelphians + Strings

Kris Davis and Billy Drummond

Trio Kosztolánszki

Eva Klesse quartet

Emile Parisien quartet

Ilhan Ersahin

Giovanni Guidi "Inferno" quintet

JazzyBIT

Mats Eilersten "Rubicon"

Joshua Redman trio

Rodrigo Amado Motton trio

Peter Evans Ensemble

Donny McCaslin group

Матија Дедић: "Three sides of Jazz" feat. Gene Jackson & Joris Teepe

Сања Марковић "Ascension"

Tapan

Space Tigers


Организатор фестивала је Дом омладине Београда, а оснивачи су Град Београд и Министарство културе и информисања Републике Србије. На иницијативу градске управе од 2007. године фестивал је уврштен у манифестације од посебног значаја, а од 2015. године је, по позиву, члан Европске џез мреже.