Август у Београду 2017

Права метропола као што је Београд не познаје реч досада и нуди бројна дешавања за сјајан провод на високим температурама

Уторак 01. авг 2017.

cover image

Најтоплији и званично последњи месец када сунце неумољиво греје београдски асфалт је стигао. Ово је период када све тече успореним ритмом и чини се као да нико нигде не жури. Велики број становника Београда се бави темом свих тема - где на годишњи одмор. Они који су се вратили сумирају утиске и невољно се враћају у уобичајен животни ток. Доба године у коме се врши ретроспектива догађаја од Нове године и креирање јесењих акција. Помало лењ месец је погодан и чекирање to do листе, јесмо ли испунили сопствена очекивања или не. Највећа предност овог периода што, по некој природној инерцији, свако има више слободног времена. Шта радити и где се појавити у Београду током авугста престављамо у тексту испред Вас.


Ада Циганлија овог лета прославља 60-ти рођендан и у слављеничком расположењу ове сезоне нуди никад већи садржај активности прилагођених свим генерацијама. Београдско море је најатрактивнија локација коју сваког дана посети десетине хиљада људи. Купање у језеру које се редовно чисти и одржава, релаксирање у неком од бројних барова и ресторана, екстремни спортови на води, спортски терени и још много тога сваког дана испуњавају време "чуварима" града који не напуштају престоницу ни у сезони путовања. Бројни базени у Београду су проверен рецепт за уживање у високим температурама. Градски базени приступачним ценама привлаче велики број посетилаца, а од ове године скоро сваки је опремљен лежаљкама и сунцобранима па је и питање комфора решено. Приватни базени нуде и богату угоститељску понуду у оквиру комплекса па ко воли концепт "све на једном месту" нека пожури и заузме најбољу позицију.

ИКЕА се коначно отвара у Београду. Прва робна кућа у Србији се отвара 10. августа, тачно у 10:00. Бубањ поток је локација у коју ће бројни поклоници шведског ланца често навраћати, а још једна добра вест је што се уводи директна аутобуска линија која ће обраћати на релацији Бежанијска коса - Бубањ поток. Мали број Београђана зна да се ИКЕА заправо враћа у Београд јер је прва продавница била отворена 1991. године у Новом Београду. Нова робна кућа је јубиларна 400-та у светском ланцу, имаће 33.000 квадратних метара и асортиман од 9.500 производа.


Сиђите до реке, одаберите омиљени кеј и рахладите се омиљеним сладоледом без гриже савести. Знамо већ напамет колико шећер није пожељан у исхрани али високе температуре су перфектан аргумент да прекришимо правила и препустимо се "слатком греху". Ставите наочаре за сунце, обуците се лагано и упутите се у авантуру, истражите богату палету укуса које нуде градске посластичарнице и пронађите нови фаворит којим ћете пркосити врелом ваздуху. Летња сезона је изнедрила и нове барове који својом понудом парирају светским трендовима. Модерни ентеријери, атрактивне локације и иновативна понуда хране & пића су сасвим довољни разлози да уговорите дружење са вољеном особом и пријатељима.

Незаобилазан део Београда о коме се увек са осмехом прича и пише у светским магазинима је ноћни живот. Апсолутни победник у читавом региону за најбољи клабинг и овог лета доводи бројна позната имена из света музике и забаве. Култни сплавови су богатим програмом дочекали почетак сезоне и такмиче се ко ће освојити титулу најбољег места за провод на реци. Најпознатији клубови у центру града у августу доводе имена са глобалне топ листе најбољих ди-џејева, који у густом распореду наступа од Ибице преко највећих фестивала стижу у Београд да направе невероватне журке.


Култура и уметност не одмарају током августа. Читав месец је у знаку изложби у многим галеријама, а велики број музеја редовно ради и позива све заинтересоване да посете занимљив, а едукативан програм. Фестивали и манифестације који промовишу културу и културно наслеђе са богатим пратећим програмом, креативним радионицама и концертима чине догађаје на које је свако добродошао и који руше предрасуде да су оваква дешавања досадна. Уживајте у Београду.