Пошаљи писмо Божић Бати

Наградни литерарни и ликовни конкурс у организацији Поште Србије за децу до 12 година

Понедељак 05. дец 2022.

cover image

Конкурс "Писмо Божић Бати" је отворен до 31. децембра 2022. године. Позивају се млади креативци да се препусте празничној магији и на папиру нацртају Божићно јутро на свој начин.

Радови се шаљу на адресу: Поштански преградак 900, 11000 Београд 6, за наградни конкурс "Писмо Божић Бати".

Тема наградног конкурса је "Божићно јутро". Најбољи аутори у појединачној и групној конкуренцији ће бити награђени вредним наградама.

Да би деца учествовала у наградном конкурсу потребно је да имају до 12 година и да бораве на територији Републике Србије. Не постоје ограничења у техници извођења и димензији радова као ни у броју послатих радова. Деца могу слати радове као индивидуални уметници с тим да је потребно да родитељи попуне сагласност и доставе податке о детету. У конкурсу је могуће учествовати и колективно преко предшколске установе које дете похађа.


Радове ће оцењивати Комисија за избор најбољих радова у наградном конкурсу. Након завршетка конкурса, Комисија ће одабрати шест најбољих појединачних и шест најбољих колективних радова који ће бити награђени од стране Јавног предузећа "Пошта Србије". Чланови комисије ће одабрати и три специјалне награде: школа, односно вртић са највећим бројем квалитетних радова, затим издвојено одељење/школу у руралном подручју са најквалитетнијим радовима и одељење деце са посебним потребама са најлепшим радовима.

Резултати наградног конкурса ће бити објављени 14. јануара 2023. године, док ће додела награда бити накнадно организована.

Изложба награђених радова ће бити постављена у ПТТ Музеју.

Пиши, цртај, стварај, награде освајај!