Pošalji pismo Božić Bati

Nagradni literarni i likovni konkurs u organizaciji Pošte Srbije za decu do 12 godina

Ponedeljak 05. dec 2022.

cover image

Konkurs "Pismo Božić Bati" je otvoren do 31. decembra 2022. godine. Pozivaju se mladi kreativci da se prepuste prazničnoj magiji i na papiru nacrtaju Božićno jutro na svoj način.

Radovi se šalju na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, za nagradni konkurs "Pismo Božić Bati".

Tema nagradnog konkursa je "Božićno jutro". Najbolji autori u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji će biti nagrađeni vrednim nagradama.

Da bi deca učestvovala u nagradnom konkursu potrebno je da imaju do 12 godina i da borave na teritoriji Republike Srbije. Ne postoje ograničenja u tehnici izvođenja i dimenziji radova kao ni u broju poslatih radova. Deca mogu slati radove kao individualni umetnici s tim da je potrebno da roditelji popune saglasnost i dostave podatke o detetu. U konkursu je moguće učestvovati i kolektivno preko predškolske ustanove koje dete pohađa.


Radove će ocenjivati Komisija za izbor najboljih radova u nagradnom konkursu. Nakon završetka konkursa, Komisija će odabrati šest najboljih pojedinačnih i šest najboljih kolektivnih radova koji će biti nagrađeni od strane Javnog preduzeća "Pošta Srbije". Članovi komisije će odabrati i tri specijalne nagrade: škola, odnosno vrtić sa najvećim brojem kvalitetnih radova, zatim izdvojeno odeljenje/školu u ruralnom području sa najkvalitetnijim radovima i odeljenje dece sa posebnim potrebama sa najlepšim radovima.

Rezultati nagradnog konkursa će biti objavljeni 14. januara 2023. godine, dok će dodela nagrada biti naknadno organizovana.

Izložba nagrađenih radova će biti postavljena u PTT Muzeju.

Piši, crtaj, stvaraj, nagrade osvajaj!