Данас је Сретење

Нерадни дани и државни празник, 15. и 16. фебруар значе само једно - време је за мини одмор

Уторак 15. феб 2022.

cover image

Први нерадни дани након Божића. Прва два слободна дана за која није потребан изговор за изостанак са посла. Пробудили сте се са идејом да мало путујете. Не далеко, а да ипак нисте код куће. Овде се налазе одлични предлози за мини одмор.

Школски распуст продужен. Лепо време у најави. Ко може да се организује за одмор у Србији - планине чекају! Копаоник, Златибор, Тара, Стара планина и Гоч су само неке од укупно 165 планина у Србији. Паковање одмах и нека провод траје данима.

Љубитељи Београда имају прилике да уживају у опуштеном градском ритму. Мање гужве у саобраћају, најављена максимална дневна температура скоро 20 степени. Милина.

Зоо-врт ће бити атрактивно место. Прошетајте и лично проверите да ли ће Миша медвед изаћи из свог дома и угледати сопствену сенку. Традиционално, верује се да се данас сусрећу зима и лето. Ако медвед види своју сенку уплашиће се и вратиће се у своја четири зида, а то значи да ће хладно време потрајати минимум шест недеља. Ако Миша не угледа сенку - ето топлих дана ускоро.

Дан државности Републике Србије се обележава 15. фебруара. Истовремено то је и Дан уставности Србије али и дан сећања на почетак Првог српског устанка. Такође, Српска православна црква прославља Сретење Господње. На овај датум је Богородица четрдесетог дана од рођења Исуса Христа принела жртву у храму, а тада је срела Симеона који је у Исусу видео Спаситеља.

У част свих празника на данашњи дан Кула Београд - Београд на води ће бити место одржавања специјалне манифестације. Посетиоце очекује ласерски шоу, емитовање анимација и пратећи програм.


ПОВЕЗАНО