Danas je Sretenje

Neradni dani i državni praznik, 15. i 16. februar znače samo jedno - vreme je za mini odmor

Utorak 15. feb 2022.

cover image

Prvi neradni dani nakon Božića. Prva dva slobodna dana za koja nije potreban izgovor za izostanak sa posla. Probudili ste se sa idejom da malo putujete. Ne daleko, a da ipak niste kod kuće. Ovde se nalaze odlični predlozi za mini odmor.

Školski raspust produžen. Lepo vreme u najavi. Ko može da se organizuje za odmor u Srbiji - planine čekaju! Kopaonik, Zlatibor, Tara, Stara planina i Goč su samo neke od ukupno 165 planina u Srbiji. Pakovanje odmah i neka provod traje danima.

Ljubitelji Beograda imaju prilike da uživaju u opuštenom gradskom ritmu. Manje gužve u saobraćaju, najavljena maksimalna dnevna temperatura skoro 20 stepeni. Milina.

Zoo-vrt će biti atraktivno mesto. Prošetajte i lično proverite da li će Miša medved izaći iz svog doma i ugledati sopstvenu senku. Tradicionalno, veruje se da se danas susreću zima i leto. Ako medved vidi svoju senku uplašiće se i vratiće se u svoja četiri zida, a to znači da će hladno vreme potrajati minimum šest nedelja. Ako Miša ne ugleda senku - eto toplih dana uskoro.

Dan državnosti Republike Srbije se obeležava 15. februara. Istovremeno to je i Dan ustavnosti Srbije ali i dan sećanja na početak Prvog srpskog ustanka. Takođe, Srpska pravoslavna crkva proslavlja Sretenje Gospodnje. Na ovaj datum je Bogorodica četrdesetog dana od rođenja Isusa Hrista prinela žrtvu u hramu, a tada je srela Simeona koji je u Isusu video Spasitelja.

U čast svih praznika na današnji dan Kula Beograd - Beograd na vodi će biti mesto održavanja specijalne manifestacije. Posetioce očekuje laserski šou, emitovanje animacija i prateći program.