Шта радити у другој половини месеца

Београдски сајам књига се неће одржати. Штета што нема услова за одржавање гала културне манифестације. Ево шта се дефинитивно дешава у граду

Четвртак 14. окт 2021.

cover image

Дани слободе 2021 почињу 18. октобра и трајаће до 8. новембра. Величанствени догађај обележава два датума ослобођења Београда, 20. октобар 1944. и 1. новембар 1918. Изузетно садржајним културно-уметничким програмом, под палицом Града Београда биће прослављени историјски датуми.

Изложбе, улични перформанси, представе, концерти, пројекција легендарних Руских и Српских ратних филмова, читање прогласа на почетку првог и другог часа у основним и средњим школама у Београду 20. октобра и 1. новембра, церемонија полагања цвећа и интонирање химне, меморијални дефиле "Победа слобода" и још много тога ће се дешавати на бројним локацијама.

Трг Републике, Комбанк дворана и друга места у центру и његовом окружењу ће ових дана бити у знаку прослављања слободе. Живели!

Сада следи спектакл. И то на светском нивоу. Даме и господо, Светско првенство у кик боксу у Штарк Арени се одржава од 24. октобра до 6. новембра. Звезда овог спорта, Мајк Тајсон као и Рој Џонс стижу у Београд да подрже гала догађај. Шушка се да ће присуство потврдити и Силвестер Сталоне.

Такмичење најбољих у спорту који једнако осваја оба пола је сигурно манифестација сезоне. Познато је да је плануо први контигент карата. Немате још много времена да резевишете столицу за себе у Арени.