Šta raditi u drugoj polovini meseca

Beogradski sajam knjiga se neće održati. Šteta što nema uslova za održavanje gala kulturne manifestacije. Evo šta se definitivno dešava u gradu

Četvrtak 14. okt 2021.

cover image

Dani slobode 2021 počinju 18. oktobra i trajaće do 8. novembra. Veličanstveni događaj obeležava dva datuma oslobođenja Beograda, 20. oktobar 1944. i 1. novembar 1918. Izuzetno sadržajnim kulturno-umetničkim programom, pod palicom Grada Beograda biće proslavljeni istorijski datumi.

Izložbe, ulični performansi, predstave, koncerti, projekcija legendarnih Ruskih i Srpskih ratnih filmova, čitanje proglasa na početku prvog i drugog časa u osnovnim i srednjim školama u Beogradu 20. oktobra i 1. novembra, ceremonija polaganja cveća i intoniranje himne, memorijalni defile "Pobeda sloboda" i još mnogo toga će se dešavati na brojnim lokacijama.

Trg Republike, Kombank dvorana i druga mesta u centru i njegovom okruženju će ovih dana biti u znaku proslavljanja slobode. Živeli!

Sada sledi spektakl. I to na svetskom nivou. Dame i gospodo, Svetsko prvenstvo u kik boksu u Štark Areni se održava od 24. oktobra do 6. novembra. Zvezda ovog sporta, Majk Tajson kao i Roj Džons stižu u Beograd da podrže gala događaj. Šuška se da će prisustvo potvrditi i Silvester Stalone.

Takmičenje najboljih u sportu koji jednako osvaja oba pola je sigurno manifestacija sezone. Poznato je da je planuo prvi kontigent karata. Nemate još mnogo vremena da rezevišete stolicu za sebe u Areni.