Актуелне изложбе за свачији укус

Репертоар који захтева добру организацију и брзе кораке. Неће бити лако али ће заиста бити лепо ако посетите наредне изложбе у Београду

Уторак 05. окт 2021.

cover image

Прва изложба није из области уметности. У питању је изложба цвећа у парку Мањеж. Сада већ традиционално окупљање на дуже стазе оплемењује ваш омиљени простор уколико се одлучите за неку садницу. Креће сезона слава па можете и да се обезбедите на време са поклонима за вредне домаћице. До 10. октобра имате прилике да разгледате и купујете различито цвеће и пратеће ситнице.

Савско шеталиште на Калемегдану је и даље пуно случајних и намерних пролазника. Лепо време позива на боравак под отвореним небом, а на овој локацији имате разлог више да се појавите. У току је изложба "На други поглед" којом се обележавају два јубилеја односа између Србије и Аустрије. Први је 20 година рада Аустријског културног форума у Београду. Други је 185 година од успостављања дипломатских односа. Десет визуелних уметника из ове две земље је изложило радове у част великих годишњица. Пожурите јер поставка траје до 9. октобра.

Дом војске Србије је место одржавања изложбе која ће вам вратити осмех на лице. "Најлепше приче" Момчила Моме Капора су тема због које ћете и те како имати шта да кажете у друштву. Све до 6. новембра уз слободан улаз можете да погледате никада виђене Момине слике из приватне колекције, а најбројније потписује чувени Милош Петковић. Уз 35 визуелних комада уметности су изложени намештај и предмети како би доживели Момине дане и атмосферу у којој је стварао ванвременска дела.