Aktuelne izložbe za svačiji ukus

Repertoar koji zahteva dobru organizaciju i brze korake. Neće biti lako ali će zaista biti lepo ako posetite naredne izložbe u Beogradu

Utorak 05. okt 2021.

cover image

Prva izložba nije iz oblasti umetnosti. U pitanju je izložba cveća u parku Manjež. Sada već tradicionalno okupljanje na duže staze oplemenjuje vaš omiljeni prostor ukoliko se odlučite za neku sadnicu. Kreće sezona slava pa možete i da se obezbedite na vreme sa poklonima za vredne domaćice. Do 10. oktobra imate prilike da razgledate i kupujete različito cveće i prateće sitnice.

Savsko šetalište na Kalemegdanu je i dalje puno slučajnih i namernih prolaznika. Lepo vreme poziva na boravak pod otvorenim nebom, a na ovoj lokaciji imate razlog više da se pojavite. U toku je izložba "Na drugi pogled" kojom se obeležavaju dva jubileja odnosa između Srbije i Austrije. Prvi je 20 godina rada Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu. Drugi je 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Deset vizuelnih umetnika iz ove dve zemlje je izložilo radove u čast velikih godišnjica. Požurite jer postavka traje do 9. oktobra.

Dom vojske Srbije je mesto održavanja izložbe koja će vam vratiti osmeh na lice. "Najlepše priče" Momčila Mome Kapora su tema zbog koje ćete i te kako imati šta da kažete u društvu. Sve do 6. novembra uz slobodan ulaz možete da pogledate nikada viđene Momine slike iz privatne kolekcije, a najbrojnije potpisuje čuveni Miloš Petković. Uz 35 vizuelnih komada umetnosti su izloženi nameštaj i predmeti kako bi doživeli Momine dane i atmosferu u kojoj je stvarao vanvremenska dela.