Октобар у Београду 2019

Овог месеца, пут до врхунског расположења је никада краћи. Не верујете? Пажљиво читајте

Уторак 01. окт 2019.

cover image

Маринин "Чистач" је почистио београдске приче да се на овим географским координатама слабо говори о уметности. Сладак укус радости или арома горког разочарења, свеједно. Госпођа Абрамовић зна како да држи пажњу посматрача. А баш то зна и Београд. Не мирује ни једног јединог октобарског дана.

Из које год галаксије да долазите, уживаћете. Већ поменуту уметност у корак прате добро познате градске манифестације. Добру кондицију не крију ни популарна гастро дешавања. Колико сте ви у форми да испратите никада гушћи распоред одличних догађаја?

Прве дане у месецу искористите за последњи сегмент из едиције Дани европске баштине 2019. Квалитетан програм се одвија у читавом граду. Следећа смотра је тек за годину дана. Нема потребе толико да чекате. Пожурите у загрљај гала културно-уметничкој смотри. Нека финиш буде warm up за Бемус 2019. Чувени музички фестивал почиње 6. и трајаће до 19. октобра. Наставак перфектне музичке приче обећава 35. Београдски џез фестивал. Врхунски извођачи ће од 22. до 27. октобра моћним мелодијама учинити да заборавите на све што не помера кукове у сјајном ритму.

Добар провод лако умори. У помоћ ускаче гастрономија. Репарација духа и тела ће бити загарантована 12. октобра. Љубитељи хране и пића ће добро упамтити овај дан. Разлога је чак три. Финале у такмичењу најбољег ајвара у Србији - Изађи ми на теглу, Фестивал сирева и БеГеВеге фестивал. Пријатно.

Октобар је део календара који најбоље емитује јесењи вајб. Октобар је и месец који ставља знак једнакости између Београда и књига. Највећи Сајам књига од свих у овом делу Европе је заказан за период од 20. до 27. октобра. Искористите кишне дане да поспремите библиотеку и ослободите полице за нову литературу. Сви на сајам јер читање никада није било толико ин као сада.