Oktobar u Beogradu 2019

Ovog meseca, put do vrhunskog raspoloženja je nikada kraći. Ne verujete? Pažljivo čitajte

Utorak 01. okt 2019.

cover image

Marinin "Čistač" je počistio beogradske priče da se na ovim geografskim koordinatama slabo govori o umetnosti. Sladak ukus radosti ili aroma gorkog razočarenja, svejedno. Gospođa Abramović zna kako da drži pažnju posmatrača. A baš to zna i Beograd. Ne miruje ni jednog jedinog oktobarskog dana.

Iz koje god galaksije da dolazite, uživaćete. Već pomenutu umetnost u korak prate dobro poznate gradske manifestacije. Dobru kondiciju ne kriju ni popularna gastro dešavanja. Koliko ste vi u formi da ispratite nikada gušći raspored odličnih događaja?

Prve dane u mesecu iskoristite za poslednji segment iz edicije Dani evropske baštine 2019. Kvalitetan program se odvija u čitavom gradu. Sledeća smotra je tek za godinu dana. Nema potrebe toliko da čekate. Požurite u zagrljaj gala kulturno-umetničkoj smotri. Neka finiš bude warm up za Bemus 2019. Čuveni muzički festival počinje 6. i trajaće do 19. oktobra. Nastavak perfektne muzičke priče obećava 35. Beogradski džez festival. Vrhunski izvođači će od 22. do 27. oktobra moćnim melodijama učiniti da zaboravite na sve što ne pomera kukove u sjajnom ritmu.

Dobar provod lako umori. U pomoć uskače gastronomija. Reparacija duha i tela će biti zagarantovana 12. oktobra. Ljubitelji hrane i pića će dobro upamtiti ovaj dan. Razloga je čak tri. Finale u takmičenju najboljeg ajvara u Srbiji - Izađi mi na teglu, Festival sireva i BeGeVege festival. Prijatno.

Oktobar je deo kalendara koji najbolje emituje jesenji vajb. Oktobar je i mesec koji stavlja znak jednakosti između Beograda i knjiga. Najveći Sajam knjiga od svih u ovom delu Evrope je zakazan za period od 20. do 27. oktobra. Iskoristite kišne dane da pospremite biblioteku i oslobodite police za novu literaturu. Svi na sajam jer čitanje nikada nije bilo toliko in kao sada.