Београдски карневал бродова 2019

Сјајна градска манифестација због које ће свако пожелети да проведе дан на реци

Недеља 18. авг 2019.

cover image

Јубиларни 15. Београдски карневал бродова се одржава 31. августа. Сава променада ће угостити читаве породице, госте града и заљубљенике у пловидбу. Учесници карневалске вожње ће крстарити од Бранковог до моста Газела.

Тачно у 16:30 почиње карневалска атмосфера. На великој бини, само пет минута након почетка наступају Леонтина Вукомановић, хор "Чаролија" и Сергеј Ћетковић као представници Дечјег културног центра Београда. Свечане ноте, у трајању од 15 минута ће свирати Полицијски оркестар, а затим од 17:15 сцену преузимају Мажореткиње.

Свечано отварање је заказано за 17:45. Ревијални дефиле речних пловила почиње у 18:00 и трајаће до 19:30. Одмах се наставља програм на бини и то наступом Театра 011 који ће извести "Прљави плес". У 20:00 следи велики музички концерт чији ће крај обележити ватромет у 21:00. Награда за најбоље декорисано пловило ће бити додељена у 21:15. Повратак на таласе музике ће уследити већ у 21:30. Знак за крај јубиларне смотре је када сат откуца 22:30.

Током читавог трајања карневала бродова у Београду деца ће имати прилике да се одлично забаве дуж Саве променаде. Разноврсне радионице ће отерати досаду, а све за дечји осмех ће учинити костимирани уметници на штулама, мађионичари и аниматори. Представници Школе за бродарство, бродоградњу и хидроградњу ће демонстрирати како се везују бродски чворови. Музеј илузија ће поставити своју "Обрнуту собу", омиљену за фотографисање. Посебно интересовање ће привући маскенбал инспирисан оним у Венецији. Да никада не заборавите 31. август и Београдски карневал бродова ће се побринути продавци ручно рађених сувенира.

Град Београд и Туристичка организација Београда су организатори величанственог догађаја. Несебичну помоћ у креирању перфектног програма за све генерације су пружиле бројне службе и партнери. Провод на реци Сави је загарантован. Не пропустите велику фешту у Београду.