Beogradski karneval brodova 2019

Sjajna gradska manifestacija zbog koje će svako poželeti da provede dan na reci

Nedelja 18. avg 2019.

cover image

Jubilarni 15. Beogradski karneval brodova se održava 31. avgusta. Sava promenada će ugostiti čitave porodice, goste grada i zaljubljenike u plovidbu. Učesnici karnevalske vožnje će krstariti od Brankovog do mosta Gazela.

Tačno u 16:30 počinje karnevalska atmosfera. Na velikoj bini, samo pet minuta nakon početka nastupaju Leontina Vukomanović, hor "Čarolija" i Sergej Ćetković kao predstavnici Dečjeg kulturnog centra Beograda. Svečane note, u trajanju od 15 minuta će svirati Policijski orkestar, a zatim od 17:15 scenu preuzimaju Mažoretkinje.

Svečano otvaranje je zakazano za 17:45. Revijalni defile rečnih plovila počinje u 18:00 i trajaće do 19:30. Odmah se nastavlja program na bini i to nastupom Teatra 011 koji će izvesti "Prljavi ples". U 20:00 sledi veliki muzički koncert čiji će kraj obeležiti vatromet u 21:00. Nagrada za najbolje dekorisano plovilo će biti dodeljena u 21:15. Povratak na talase muzike će uslediti već u 21:30. Znak za kraj jubilarne smotre je kada sat otkuca 22:30.

Tokom čitavog trajanja karnevala brodova u Beogradu deca će imati prilike da se odlično zabave duž Save promenade. Raznovrsne radionice će oterati dosadu, a sve za dečji osmeh će učiniti kostimirani umetnici na štulama, mađioničari i animatori. Predstavnici Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju će demonstrirati kako se vezuju brodski čvorovi. Muzej iluzija će postaviti svoju "Obrnutu sobu", omiljenu za fotografisanje. Posebno interesovanje će privući maskenbal inspirisan onim u Veneciji. Da nikada ne zaboravite 31. avgust i Beogradski karneval brodova će se pobrinuti prodavci ručno rađenih suvenira.

Grad Beograd i Turistička organizacija Beograda su organizatori veličanstvenog događaja. Nesebičnu pomoć u kreiranju perfektnog programa za sve generacije su pružile brojne službe i partneri. Provod na reci Savi je zagarantovan. Ne propustite veliku feštu u Beogradu.