Ледена пића за вреле дане

Најбоље летње расхлађење није киша. Није ни ветар. Одговор се крије у чаши

Петак 26. јул 2019.

cover image

Сунце, дуги дани, лагана гардероба. Идила са фотографија. Лето у граду има и своју другу страну. Врелина која избија са свих страна уме да буде неподношљива. И нимало фотогенична. Прва помоћ у борби против врућине је вода. Најобичнија, а најкориснија. Велика доза H2O и одмах је све лакше.

Њена мана је што брзо досади. Жедна непца желе нешто ново. Другачије. Лето 2019 је изнедрило много новитета. У галаксији освежавајућих напитака, ово су апослутни победници сезоне.


Ледени чај од природних састојака са мало или без шећера је пиће број један. Комбинација биљака и воћа је идеална фузија за високе температуре. Можете их пронаћи али било где али су дефинитивно најукуснији када се сервирају уз савршен поглед. Пронађите место на реци, одаберите атрактиван спој и наздравите себи јер умете да уживате у летњим чаролијама.

Има много врста. Прави се у домаћој и страној продукцији. Одувек је синоним за гашење жеђи. Има пуно калорија. Има још више публике која га се не одриче ни по коју цену. Пиво једнако лето. Многи ће на ово ставити тачку. Предност пива је што моментално освежава. Мана је краткотрајан ефекат и неопходно је одвојити довољно времена за натенане пивску дегустацију. Уколико још увек нисте пронашли своју дозу јечма, пабови и пивнице у Београду ће решити сваку дилему.

Краљица јавних и тајних разговора је кафа. Поштоваоци ароме црног напитка не гледају у календар. За њих, њено време је свако време. Летње кафенисање може постати идила ако се друштву прикључи квалитетан слаткиш. Београдске посластичарнице су апсолвирале креирање кремастих лаганих укуса. Замислите: након целодневне јурњаве, сели сте у башту и поручили кафу и колач. Већ на прву помисао ово звучи као перфектан сценарио. За сваки летњи дан.