Ledena pića za vrele dane

Najbolje letnje rashlađenje nije kiša. Nije ni vetar. Odgovor se krije u čaši

Petak 26. jul 2019.

cover image

Sunce, dugi dani, lagana garderoba. Idila sa fotografija. Leto u gradu ima i svoju drugu stranu. Vrelina koja izbija sa svih strana ume da bude nepodnošljiva. I nimalo fotogenična. Prva pomoć u borbi protiv vrućine je voda. Najobičnija, a najkorisnija. Velika doza H2O i odmah je sve lakše.

Njena mana je što brzo dosadi. Žedna nepca žele nešto novo. Drugačije. Leto 2019 je iznedrilo mnogo noviteta. U galaksiji osvežavajućih napitaka, ovo su aposlutni pobednici sezone.


Ledeni čaj od prirodnih sastojaka sa malo ili bez šećera je piće broj jedan. Kombinacija biljaka i voća je idealna fuzija za visoke temperature. Možete ih pronaći ali bilo gde ali su definitivno najukusniji kada se serviraju uz savršen pogled. Pronađite mesto na reci, odaberite atraktivan spoj i nazdravite sebi jer umete da uživate u letnjim čarolijama.

Ima mnogo vrsta. Pravi se u domaćoj i stranoj produkciji. Oduvek je sinonim za gašenje žeđi. Ima puno kalorija. Ima još više publike koja ga se ne odriče ni po koju cenu. Pivo jednako leto. Mnogi će na ovo staviti tačku. Prednost piva je što momentalno osvežava. Mana je kratkotrajan efekat i neophodno je odvojiti dovoljno vremena za natenane pivsku degustaciju. Ukoliko još uvek niste pronašli svoju dozu ječma, pabovi i pivnice u Beogradu će rešiti svaku dilemu.

Kraljica javnih i tajnih razgovora je kafa. Poštovaoci arome crnog napitka ne gledaju u kalendar. Za njih, njeno vreme je svako vreme. Letnje kafenisanje može postati idila ako se društvu priključi kvalitetan slatkiš. Beogradske poslastičarnice su apsolvirale kreiranje kremastih laganih ukusa. Zamislite: nakon celodnevne jurnjave, seli ste u baštu i poručili kafu i kolač. Već na prvu pomisao ovo zvuči kao perfektan scenario. Za svaki letnji dan.