Књиге за лето

Топ 5 књига које ћете читати ове сезоне

Понедељак 08. јул 2019.

cover image

Базен, море, одмарање код куће или у природи без књиге при руци нису ни приближно добар провод. Шта год радили овог лета, обавезно спакујте наредно штиво. Љубавним романима је одзвонило. Life coach техникама од којих користи имају само они који их продају такође. Узбудљиве, а поучне приче су све што вам је потребно овог лета.

1. Види под: љубав - Давид Гросман

Роман доступан на српском тржишту од 2007. Они који су га прочитали кажу да је један од бољих у читавом веку. Одрастање дечака уз приче из Холокауста је радња романа због које ћете се дубоко замислити и добро размислити. Ако ништа друго, схватићете да није смак света што за лето 2019 нисте резервисали баш онај хотел о коме сте сањали.

2. Школа за шпијуне - Денис Букин

Сада, док тражите заклон од јаког сунца, а истовремено желите да оставите сунчани печат на телу као највећи доказ да сте били на одмору, тренутак је за активирање маште. Ко је желео да постане тајни агент кад порасте? Па, скоро сви. Шта је то што морате да знате да бисте обављали важне послове о којима никоме не смете да причате, сазнаћете у овој књизи. Нека креативно активирање можданих вијуга почне одмах.

3. Тесла: проналазач модерног - Ричард Мансон

Још једна у низу литература о блиставом уму највећег српског научника. Међутим, у овој је фокус на савремени бизнис и његову везу са Теслом. На први поглед се чини да Ричард Мансон покушава да споји неспојиво, а заправо, бити успешан у 21. веку је и те како су повезано са Теслиним достигнућима. Уколико имате предузетничке амбиције, набавите ову књигу.

4. Чернобиљска молитва - Светлана Александровна Алексијевић

Серија рађена по истинитом, једном од најстрашнијих догађаја човечанства је потпуно завладала телевизорима. Иста трагедија је окупирала добитницу Нобелове награде за књижевност, а резултат су 344 странице које ће вас натерати да се запитате где то заиста живите. Туга и страх су присутни од корице до корице. Као и нада у боље сутра.


5. Сати - Мајкл Канингем

Амерички хит који је преточен у истоимени филм. Садржај је давно пунио биоскопске сале, а сада му је место у летњој торби. Три жене, три потпуно различита живота се спајају у један. Судбински ток доноси неочекивани обрт у мисији сваке јунакиње. Вирџинија Вулф, Клариса Вон и Лора Браун ће вас током расхлађивања од врућина потпуно раздрмати.