Knjige za leto

Top 5 knjiga koje ćete čitati ove sezone

Ponedeljak 08. jul 2019.

cover image

Bazen, more, odmaranje kod kuće ili u prirodi bez knjige pri ruci nisu ni približno dobar provod. Šta god radili ovog leta, obavezno spakujte naredno štivo. Ljubavnim romanima je odzvonilo. Life coach tehnikama od kojih koristi imaju samo oni koji ih prodaju takođe. Uzbudljive, a poučne priče su sve što vam je potrebno ovog leta.

1. Vidi pod: ljubav - David Grosman

Roman dostupan na srpskom tržištu od 2007. Oni koji su ga pročitali kažu da je jedan od boljih u čitavom veku. Odrastanje dečaka uz priče iz Holokausta je radnja romana zbog koje ćete se duboko zamisliti i dobro razmisliti. Ako ništa drugo, shvatićete da nije smak sveta što za leto 2019 niste rezervisali baš onaj hotel o kome ste sanjali.

2. Škola za špijune - Denis Bukin

Sada, dok tražite zaklon od jakog sunca, a istovremeno želite da ostavite sunčani pečat na telu kao najveći dokaz da ste bili na odmoru, trenutak je za aktiviranje mašte. Ko je želeo da postane tajni agent kad poraste? Pa, skoro svi. Šta je to što morate da znate da biste obavljali važne poslove o kojima nikome ne smete da pričate, saznaćete u ovoj knjizi. Neka kreativno aktiviranje moždanih vijuga počne odmah.

3. Tesla: pronalazač modernog - Ričard Manson

Još jedna u nizu literatura o blistavom umu najvećeg srpskog naučnika. Međutim, u ovoj je fokus na savremeni biznis i njegovu vezu sa Teslom. Na prvi pogled se čini da Ričard Manson pokušava da spoji nespojivo, a zapravo, biti uspešan u 21. veku je i te kako su povezano sa Teslinim dostignućima. Ukoliko imate preduzetničke ambicije, nabavite ovu knjigu.

4. Černobiljska molitva - Svetlana Aleksandrovna Aleksijević

Serija rađena po istinitom, jednom od najstrašnijih događaja čovečanstva je potpuno zavladala televizorima. Ista tragedija je okupirala dobitnicu Nobelove nagrade za književnost, a rezultat su 344 stranice koje će vas naterati da se zapitate gde to zaista živite. Tuga i strah su prisutni od korice do korice. Kao i nada u bolje sutra.


5. Sati - Majkl Kaningem

Američki hit koji je pretočen u istoimeni film. Sadržaj je davno punio bioskopske sale, a sada mu je mesto u letnjoj torbi. Tri žene, tri potpuno različita života se spajaju u jedan. Sudbinski tok donosi neočekivani obrt u misiji svake junakinje. Virdžinija Vulf, Klarisa Von i Lora Braun će vas tokom rashlađivanja od vrućina potpuno razdrmati.