Тако добра дешавања у граду

Стиже викенд са феноменалном атмосфером о којој ће се дуго причати

Среда 15. мај 2019.

cover image

Промоција домаће и иностране радиности, хране, књижевности, филмова, музике и знања. Краће - не постоји незанимљив дан у Београду. Предстојећи догађаји су такви да морају да се посете.

1. Београдски ноћни маркет - Пијаца Блок 44

За промену, јубиларни 20. БНМ је заказан за четвртак, 16. мај. Традиционално, од 18:00 до 24:00. Новобеоградске тезге ће угостити дизајнере, произвођаче хране и пића, занатлије, а музика ди-џејева ће додатно обогатити добро познату позитивину енергију међу излагачима и посетиоцима. Овој пијаци ни киша не може ништа јер је у потпуности наткривена. Обавезно дођите на забаву међу тезгама.

2. Шпански метар 2019 - Југословенска кинотека, Дом омладине и Дворана Културног центра Београда

Од 15. до 27. маја ће бити приказано више од 20 филмова. Искључиво из Шпаније јер је ово фестивал посвећен кинематографији са тог поднебља. Није тајна да постоји нека тајна веза између Србије и Шпаније. С озбиром да се културно-уметничка смотра организује по дванаести пут, све је већ познато. Квалитетан програм се подразумева. Добродошли на дружење са хиспанским филмовима и сјајним пратећим садржајима.

3. Фестивал Ринг Ринг - СКЦ

Међународни фестивал нове музике је заказан за период од 15. до 20. маја. Соло извођачи и групни наступи ће поново померити границе и показати да је музика која не припада популарним жанровима и те како атрактивна. Преко 30 учесника из Србије, Јапана, Француске, Немачке, Америке и других држава ће са својим неприкосновеним талентом продефиловати кроз Ринг Ринг 2019. Чик заобићите музичко-сценски концепт.


4. Чумић Book Fest - Чумићево сокаче

"Читај, буди човек, дођи у Чумић на Чумић Book Fest" је назив четвртог издања дружења са писаним речима. У центру пажње ће бити дела домаћих аутора по сниженим ценама. Од 16. до 20. маја ће бити организоване трибине, разговори са књижевницима и свирке. Поред књига, моћи ћете да набавите и мајице креативних домаћих дизајнера. Све на једном месту. Све за типичан градски провод.