Tako dobra dešavanja u gradu

Stiže vikend sa fenomenalnom atmosferom o kojoj će se dugo pričati

Sreda 15. maj 2019.

cover image

Promocija domaće i inostrane radinosti, hrane, književnosti, filmova, muzike i znanja. Kraće - ne postoji nezanimljiv dan u Beogradu. Predstojeći događaji su takvi da moraju da se posete.

1. Beogradski noćni market - Pijaca Blok 44

Za promenu, jubilarni 20. BNM je zakazan za četvrtak, 16. maj. Tradicionalno, od 18:00 do 24:00. Novobeogradske tezge će ugostiti dizajnere, proizvođače hrane i pića, zanatlije, a muzika di-džejeva će dodatno obogatiti dobro poznatu pozitivinu energiju među izlagačima i posetiocima. Ovoj pijaci ni kiša ne može ništa jer je u potpunosti natkrivena. Obavezno dođite na zabavu među tezgama.

2. Španski metar 2019 - Jugoslovenska kinoteka, Dom omladine i Dvorana Kulturnog centra Beograda

Od 15. do 27. maja će biti prikazano više od 20 filmova. Isključivo iz Španije jer je ovo festival posvećen kinematografiji sa tog podneblja. Nije tajna da postoji neka tajna veza između Srbije i Španije. S ozbirom da se kulturno-umetnička smotra organizuje po dvanaesti put, sve je već poznato. Kvalitetan program se podrazumeva. Dobrodošli na druženje sa hispanskim filmovima i sjajnim pratećim sadržajima.

3. Festival Ring Ring - SKC

Međunarodni festival nove muzike je zakazan za period od 15. do 20. maja. Solo izvođači i grupni nastupi će ponovo pomeriti granice i pokazati da je muzika koja ne pripada popularnim žanrovima i te kako atraktivna. Preko 30 učesnika iz Srbije, Japana, Francuske, Nemačke, Amerike i drugih država će sa svojim neprikosnovenim talentom prodefilovati kroz Ring Ring 2019. Čik zaobićite muzičko-scenski koncept.


4. Čumić Book Fest - Čumićevo sokače

"Čitaj, budi čovek, dođi u Čumić na Čumić Book Fest" je naziv četvrtog izdanja druženja sa pisanim rečima. U centru pažnje će biti dela domaćih autora po sniženim cenama. Od 16. do 20. maja će biti organizovane tribine, razgovori sa književnicima i svirke. Pored knjiga, moći ćete da nabavite i majice kreativnih domaćih dizajnera. Sve na jednom mestu. Sve za tipičan gradski provod.