Велики градски догађаји

Ко се спремио за 32. Београдски маратон ситно броји до оглашавања звука који ће означити старт. Ко није, и те како има шта да ради широм престонице

Среда 10. апр 2019.

cover image

Београдски месец фотографије 2019 је манифестација створена из пасије према квалитетној фотографији. Пет креативних умова је покренуло окупљање бројних истомишљеника који инсистирају на адекватној промоцији српске фотографије. Јединствени догађај са циљем да читав свет упозна занимљив Београд је прошле године премијерно организован и већ ове године је постао препознатљива смотра. На 33 локације до 25. априла можете посетити фото фестивал који поред сјајних изложби нуди и атрактивна предавања, трибине и радионице.

У сусрет Ускрсу, током викенда, 13. и 14. априла се одржава 7. Раковички карневал. Дуж улице Патријарха Јоаникија ће бити презентован богати програм за све генерације. Првог дана посетиоци ће уживати у дефилеу чак 40 карневалских група, састављених од малишана са општине Раковица, а најбољи ће бити одабрани за учествовање на интернационалним карневалима. Програмска иновација је шетња костимираних мама са својим бебама.


Други дан карневала је резервисан за међународну карневалску смотру за коју се пријавило више од четрдесет трупа из земље и света. Програм није намењен само уиграним карневалским учесницима већ су добродошли и грађани који желе да прошетају улицом костимирани. Дефинитивно, у Раковици ће бити више него забавно.

Недеља није дан за одмор већ за почетак великог музичког дешавања. Београдски Шопен фест свечано почиње 14. априла у Народном позоришту и све до 18. априла градом ће одзвањати музика чувеног композитора у извођењу еминентних српских и иностраних уметника. Класична музика нема рок трајања, посебно она коју потписује легендарни Фредерик Шопен. Колико год били заузети, обавезно присуствујте гала концертима. Сва чула ће вам рећи велико хвала.