Veliki gradski događaji

Ko se spremio za 32. Beogradski maraton sitno broji do oglašavanja zvuka koji će označiti start. Ko nije, i te kako ima šta da radi širom prestonice

Sreda 10. apr 2019.

cover image

Beogradski mesec fotografije 2019 je manifestacija stvorena iz pasije prema kvalitetnoj fotografiji. Pet kreativnih umova je pokrenulo okupljanje brojnih istomišljenika koji insistiraju na adekvatnoj promociji srpske fotografije. Jedinstveni događaj sa ciljem da čitav svet upozna zanimljiv Beograd je prošle godine premijerno organizovan i već ove godine je postao prepoznatljiva smotra. Na 33 lokacije do 25. aprila možete posetiti foto festival koji pored sjajnih izložbi nudi i atraktivna predavanja, tribine i radionice.

U susret Uskrsu, tokom vikenda, 13. i 14. aprila se održava 7. Rakovički karneval. Duž ulice Patrijarha Joanikija će biti prezentovan bogati program za sve generacije. Prvog dana posetioci će uživati u defileu čak 40 karnevalskih grupa, sastavljenih od mališana sa opštine Rakovica, a najbolji će biti odabrani za učestvovanje na internacionalnim karnevalima. Programska inovacija je šetnja kostimiranih mama sa svojim bebama.


Drugi dan karnevala je rezervisan za međunarodnu karnevalsku smotru za koju se prijavilo više od četrdeset trupa iz zemlje i sveta. Program nije namenjen samo uigranim karnevalskim učesnicima već su dobrodošli i građani koji žele da prošetaju ulicom kostimirani. Definitivno, u Rakovici će biti više nego zabavno.

Nedelja nije dan za odmor već za početak velikog muzičkog dešavanja. Beogradski Šopen fest svečano počinje 14. aprila u Narodnom pozorištu i sve do 18. aprila gradom će odzvanjati muzika čuvenog kompozitora u izvođenju eminentnih srpskih i inostranih umetnika. Klasična muzika nema rok trajanja, posebno ona koju potpisuje legendarni Frederik Šopen. Koliko god bili zauzeti, obavezno prisustvujte gala koncertima. Sva čula će vam reći veliko hvala.