Шта радити првог пролећног викенда

Право питање је како обићи сва дешавања у граду јер, шта год да вам се ради, имаћете велики избор

Среда 20. мар 2019.

cover image

Пролеће 2019 званично почиње 20. марта. Истог дана се широм планете обележава Светски дан среће. Немогуће је игнорисати набој позитивних вибрација које извиру из сваког ћошка. Ако вам осмех на лице увек врати музика, плес или укусна храна, онда ће викенд у Београду бити тачно онакав како желите.

1. Музика. Гостовања страних извођача су овог викенда на паузи. На сцену се враћа српски рок. У петак, 22. марта од 20:30 у Хали спортова "Ранко Жеравица" наступа група људи која је далеко више од доброг бенда - Партибрејкерс. Њихови текстови терају на размишљање и мењају ставове, а њихова музика помера и оне од камена. Нису активни као некад и зато не пропустите рок дешавање. Следећег дана, у суботу, 23. марта у Комбанк дворани у акустичној верзији ће се свирати бенд, добро познат и изван граница земље. Ван Гог евоцира успомене и одлази чак до далеког почетка каријере. Неће бити типичног грувања али ће емоција бити на претек.

2. Плес. Ко жели да размрда кукове има две опције. Прва је присуство на 6. међународном "Oriental Fairytales" који отвара гала шоу у петак, 22. марта у ДК Студентски град на коме ће заплесати звезде из целог света. Свечано и спектакуларно ће бити све до недеље, 24. марта када ће плесно вече означити крај овогодишње церемоније оријенталних покрета. Уколико вам је танго ближи и дражи, правац на Београдски танго викенд - мартовско издање. Од 22. до 24. марта ће се плесати на неколико локација али ће у Театру 78 бити највише танго фанова. Професионални плесачи и новајлије ће уз музику ди-џејева доживети праву танго екстазу.


3. Храна и пиће. Дегустације, предавања и радионице посвећене домаћим специјалитетима ће бити доступне 23. и 24. марта од 10:00 до 19:00 у Комбанк дворани. Гастро манифестација "Пролећни укус фест" је за оне који обожавају квалитетну храну и добра пића. За све генерације, по свачијем укусу. Љубитељи вина ће се окупити 23. марта у хотелу Metropol Palace. Разлог је више него добар. "Grand Tasting 2019" је догађај на коме могу сви да присуствују али да учествују могу само најбољи. Фокус је на понуди ретких вина из Србије али ће вински салон обогатити и инострани винари. Префињено, отмено, врхунски.