Šta raditi prvog prolećnog vikenda

Pravo pitanje je kako obići sva dešavanja u gradu jer, šta god da vam se radi, imaćete veliki izbor

Sreda 20. mar 2019.

cover image

Proleće 2019 zvanično počinje 20. marta. Istog dana se širom planete obeležava Svetski dan sreće. Nemoguće je ignorisati naboj pozitivnih vibracija koje izviru iz svakog ćoška. Ako vam osmeh na lice uvek vrati muzika, ples ili ukusna hrana, onda će vikend u Beogradu biti tačno onakav kako želite.

1. Muzika. Gostovanja stranih izvođača su ovog vikenda na pauzi. Na scenu se vraća srpski rok. U petak, 22. marta od 20:30 u Hali sportova "Ranko Žeravica" nastupa grupa ljudi koja je daleko više od dobrog benda - Partibrejkers. Njihovi tekstovi teraju na razmišljanje i menjaju stavove, a njihova muzika pomera i one od kamena. Nisu aktivni kao nekad i zato ne propustite rok dešavanje. Sledećeg dana, u subotu, 23. marta u Kombank dvorani u akustičnoj verziji će se svirati bend, dobro poznat i izvan granica zemlje. Van Gog evocira uspomene i odlazi čak do dalekog početka karijere. Neće biti tipičnog gruvanja ali će emocija biti na pretek.

2. Ples. Ko želi da razmrda kukove ima dve opcije. Prva je prisustvo na 6. međunarodnom "Oriental Fairytales" koji otvara gala šou u petak, 22. marta u DK Studentski grad na kome će zaplesati zvezde iz celog sveta. Svečano i spektakularno će biti sve do nedelje, 24. marta kada će plesno veče označiti kraj ovogodišnje ceremonije orijentalnih pokreta. Ukoliko vam je tango bliži i draži, pravac na Beogradski tango vikend - martovsko izdanje. Od 22. do 24. marta će se plesati na nekoliko lokacija ali će u Teatru 78 biti najviše tango fanova. Profesionalni plesači i novajlije će uz muziku di-džejeva doživeti pravu tango ekstazu.


3. Hrana i piće. Degustacije, predavanja i radionice posvećene domaćim specijalitetima će biti dostupne 23. i 24. marta od 10:00 do 19:00 u Kombank dvorani. Gastro manifestacija "Prolećni ukus fest" je za one koji obožavaju kvalitetnu hranu i dobra pića. Za sve generacije, po svačijem ukusu. Ljubitelji vina će se okupiti 23. marta u hotelu Metropol Palace. Razlog je više nego dobar. "Grand Tasting 2019" je događaj na kome mogu svi da prisustvuju ali da učestvuju mogu samo najbolji. Fokus je na ponudi retkih vina iz Srbije ali će vinski salon obogatiti i inostrani vinari. Prefinjeno, otmeno, vrhunski.