Топ 3 књиге - јесен 2018

Михољско лето, први снег и друге теме нису ни упола занимљиве као нова литература. Од корице до корице, уживаћете у универзуму писаних речи

Понедељак 19. нов 2018.

cover image

Сада је апсолутно легитимно рећи не дружењу ван куће. Први хладни дани и служе за одмарање испод меканог покривача. Кад телевизијски програм закаже, пријатељи и породица мало досаде, једину квалитету забаву, едукацију и разоноду пружају књиге. Одлична сезона читања почиње.

1. Александар од Југославије - Вук Драшковић

Најпродаваније издање на Сајму књига 2018. Никада директнији сусрет са краљем Александром Карађорђевићем, вођом који је створио Југославију. Идеали, амбиције, страхови, победе и порази. Све је ту. Чак и ако вам историја Срба и Србије нису међу нај жанровима, књижевни стил ће вас освојити.

2. Е, заболе ме - Суптилна уметност живљења - Марк Мансон

Живот ће бити леп ако размишљате позитивно. Срећа је у вама. Осмислите своју мантру и понављајте је безброј пута. Сваког дана. Оваква литература је увелико опколила књижаре, трафике и сва места на којима се продају књиге и књижице. Јесен доноси тотални опозит! Све супротно од популарног начина размишљања се налази на 212 страница Мансонове књиге. Реалан живот, без увијања. Коначно.

3. Хипи - Пауло Коељо

Хипи једнако цвеће, панталоне "звонцаре", рок музика и фестивали, веселе боје, аутомобил "VW буба", накит од перлица. Идеја која је кренула од студентског протеста из Сан Франциска током шездесетих година и данас има своје поклонике. Пауло Коељо у новој књизи доноси путешествије младог Бразилца у доба владавине хипи комуне. Занимљиво и релаксирајуће у типичном Коељовом стилу.


Плус: Шта ми ово треба - Емир Кустурица

Друга најтраженија књига на недавно организованом Сајму у Београду. Искрено јер Емир не може другачије, дубоко јер Емир не зна за fake. Брутално и нежно, емотивно и сурово, смешно и тужно. Дневник представљен у форми књиге у коме ћете открити о чему је размишљао прослављени редитељ, од деведесетих година до данас.