Top 3 knjige - jesen 2018

Miholjsko leto, prvi sneg i druge teme nisu ni upola zanimljive kao nova literatura. Od korice do korice, uživaćete u univerzumu pisanih reči

Ponedeljak 19. nov 2018.

cover image

Sada je apsolutno legitimno reći ne druženju van kuće. Prvi hladni dani i služe za odmaranje ispod mekanog pokrivača. Kad televizijski program zakaže, prijatelji i porodica malo dosade, jedinu kvalitetu zabavu, edukaciju i razonodu pružaju knjige. Odlična sezona čitanja počinje.

1. Aleksandar od Jugoslavije - Vuk Drašković

Najprodavanije izdanje na Sajmu knjiga 2018. Nikada direktniji susret sa kraljem Aleksandrom Karađorđevićem, vođom koji je stvorio Jugoslaviju. Ideali, ambicije, strahovi, pobede i porazi. Sve je tu. Čak i ako vam istorija Srba i Srbije nisu među naj žanrovima, književni stil će vas osvojiti.

2. E, zabole me - Suptilna umetnost življenja - Mark Manson

Život će biti lep ako razmišljate pozitivno. Sreća je u vama. Osmislite svoju mantru i ponavljajte je bezbroj puta. Svakog dana. Ovakva literatura je uveliko opkolila knjižare, trafike i sva mesta na kojima se prodaju knjige i knjižice. Jesen donosi totalni opozit! Sve suprotno od popularnog načina razmišljanja se nalazi na 212 stranica Mansonove knjige. Realan život, bez uvijanja. Konačno.

3. Hipi - Paulo Koeljo

Hipi jednako cveće, pantalone "zvoncare", rok muzika i festivali, vesele boje, automobil "VW buba", nakit od perlica. Ideja koja je krenula od studentskog protesta iz San Franciska tokom šezdesetih godina i danas ima svoje poklonike. Paulo Koeljo u novoj knjizi donosi putešestvije mladog Brazilca u doba vladavine hipi komune. Zanimljivo i relaksirajuće u tipičnom Koeljovom stilu.


Plus: Šta mi ovo treba - Emir Kusturica

Druga najtraženija knjiga na nedavno organizovanom Sajmu u Beogradu. Iskreno jer Emir ne može drugačije, duboko jer Emir ne zna za fake. Brutalno i nežno, emotivno i surovo, smešno i tužno. Dnevnik predstavljen u formi knjige u kome ćete otkriti o čemu je razmišljao proslavljeni reditelj, od devedesetih godina do danas.