Битеф 2018

Десет дана за десет истакнутих представа

Недеља 09. сеп 2018.

cover image

52. Битеф се одржава од 13. до 22. септембра на неколико локација у граду. Београдски интернационални театарски фестивал 2018 се реализује под називом "Свет без људи". На главном програму овогодишњег издања су представе из Србије, Израела, Белгије, Швајцарске, Естоније, Немачке, Француске и Словеније. Једнако квалитетан је и пратећи програм ове културно-уметничке манифестације од великог значаја. Дефинитивно, главни град Србије у септембру постаје и светска престоница позоришта.

Свечано отварање је 13. септембра од 17:00 у Сава центру. Режисер из Словеније, Драган Живадинов, потписује представу "Одило. Затамњење. Ораторијум" која ће публику увести у Битеф 2018. Ова, као и преостале представе, својим садржајем и погледом на реалност апсолутно одговарају селекцији фестивала која инсистира на уметничким визијама и појавама у модерном позоришту. Даље, концепт износи радикалан и храбар приступ токовима савременог друштва.


Петнаестог дана септембра, од 20:00 у Народном позоришту, ауторка Маја Пелевић, једина из Србије која се изборила за место у програмској шеми, доноси представу "Боливуд". Оригиналан треш мјузикл ће представити реалну причу о стању српског друштва у овом тренутку. Са представом "Реквијем за Л." редитеља Алена Платела, заказаној за 22. септембар од 20:00 опет у Сава центру ће бити обележен крај овогодишњег Битефа.

Битеф није само фестивал квалитетног позоришног програма. Он је јединствени уметнички српски бренд који констатно напредује и развија се, али истовремено инсистира на традиционалним културним вредностима. Манифестација која је одувек окупљала најбоље уметнике, и ове године гарантује забаву на чист уметнички начин. Видимо се на Битефу!