Скадарлијска Шеширијада

Даме и господо, време је за најлепше шешире

Петак 17. авг 2018.

cover image

Скадарлијска Шеширијада 2018. се одржава у суботу, 18. августа. Програм 6. Шеширијаде почиње у 14:00, а све до касних вечерњих часова ће уз јединствени фестивал шешира, посетиоце културно забавити музичари, књижевници, глумци и чувени скадарлијски добошар Бојан Хлишч.

Дамски шешир, Дечји шешир, Најлепши пар шешира и Етно шешир су категорије у којима могу да се пријаве сви заинтересовани. Регистрација такмичара је од 14:00 до 17:00 у кући Ђуре Јакшића. Сат времена касније, на позорници испред Ђурине куће следи церемонија отварања. Жири који ће прогласити нај шешир у свакој категорији чине три члана - председница жирија, Вјера Мујовић, књижевница Лара Лариса Бранков и књижевник из Аустралије Горан Полетан.


Музички програм ће вас одвести тачно у прошлост. Дух аутентичне боемије кроз музичке ноте ће представити Биљана Петковић, Весна Димић, Дејан Возлић, Војислав Ђукић Коки, хор Гледанице, Игор Дуњић, Слађана Бушић и Скадарлијски момци. Глумци Милан Милосављевић, Весна Паштровић, Љиљана Јакшић и Милан Тубић ће дочарати чувене уметнике који су свакодневно долазили у Складарлију. Бранислав Нушић, Жанка Стокић, Скадарлијска дама и Ђура Јакшић ће у представи поново шетати калдрмом. Одабрану поезију ће читати Горан Полетан, Драгиша Симић и чланови књижевног клуба Скадарлијска боемија. Водитељи програма су Миша Ћирић и Невена Шарчевић.

Шеширијада ће се одвијати дуж читаве Скадарлије. Дефиле шешира уз специјалне госте и забављаче се завршава лутријом и доделом награда. Дођите да осетите дух старе Скадарлије о којој се и данас толико прича и препричава. Боемска четврт није само атрактивна градска локација намењена туристима. То је посебан део града у који су добродошли сви љубитељи правог боемског живота.