Август у Београду 2018

Градски асфалт није усијан како уме али зато пружа ништа мање од најбољег провода

Петак 03. авг 2018.

cover image

Туристичка сезона у јеку популацију дели на две категорије - оне који су допутовали са одмора и оне који се спремају за пут. Прича се раздваја на одушевљене новим дестинацијама, новим успоменама, новим љубавима и потпуно супротним искуствима. Сви који тек пакују кофере, растрзани између финалних снижења у тржним центрима и последњих пословних обавеза не могу да дочекају почетак дуго очекиваног нерада. Ево шта ћете све пропустити док будете уживали на неком другом месту.

Прва асоцијација на август у Београду је Beer Fest. Парк Ушће ће од 15. до 19. августа поново бити најпопуларнија зона провода уз квалитетну музику и много пива. Током пет дана трајања, 16. Beer Fest на три бине организује укупно 62 концерта. Звезда овогодишње летње градске манифестације број 1 је поп певачица и уметница Roisin Murphy.


Гостовање су, поред специјалних извођача из иностранства, потврдили и највећи рокери, али и најсјајније младе звезде са домаћег терена. Добар звук и ритам су загарантовани. Осим провода, Beer Fest 2018. се снажно залаже за очување животне средине и одговорно конзумирање алкохола. Комплетна организација позива све да се укључе у друштвене кампање "Бирам да рециклирам" и "Друштво, ко вози кући?". Домаћа и страна пива су спремна, музика такође. Још само да стигне 15. август.

Пулс града куца никада брже. Велике градске манифестације трају до краја августа и потпуно су бесплатне. Немате изговор да пропустите културно-забавни програм за све генерације. Календар дешавања отклања све дилеме. Где ићи и шта радити у Београду је никада забавније, верујте на реч.

И даље имате жељу да напустите град? Правац Ниш! Од 3. до 13. августа се одржава 35. интернационални џез фестивал - Нишвил 2018. Џез музика, филмски програм, радионице и још много тога очекује посетиоце из целог света једног од најбољих фестивала. Не заборавите да пронађете прави бурек и уверите се у магију из тепсије. Када сте већ ту, искористите време за упознавање Србије. Што боље знате Србију, волећете је још више.


ПОВЕЗАНО