Avgust u Beogradu 2018

Gradski asfalt nije usijan kako ume ali zato pruža ništa manje od najboljeg provoda

Petak 03. avg 2018.

cover image

Turistička sezona u jeku populaciju deli na dve kategorije - one koji su doputovali sa odmora i one koji se spremaju za put. Priča se razdvaja na oduševljene novim destinacijama, novim uspomenama, novim ljubavima i potpuno suprotnim iskustvima. Svi koji tek pakuju kofere, rastrzani između finalnih sniženja u tržnim centrima i poslednjih poslovnih obaveza ne mogu da dočekaju početak dugo očekivanog nerada. Evo šta ćete sve propustiti dok budete uživali na nekom drugom mestu.

Prva asocijacija na avgust u Beogradu je Beer Fest. Park Ušće će od 15. do 19. avgusta ponovo biti najpopularnija zona provoda uz kvalitetnu muziku i mnogo piva. Tokom pet dana trajanja, 16. Beer Fest na tri bine organizuje ukupno 62 koncerta. Zvezda ovogodišnje letnje gradske manifestacije broj 1 je pop pevačica i umetnica Roisin Murphy.


Gostovanje su, pored specijalnih izvođača iz inostranstva, potvrdili i najveći rokeri, ali i najsjajnije mlade zvezde sa domaćeg terena. Dobar zvuk i ritam su zagarantovani. Osim provoda, Beer Fest 2018. se snažno zalaže za očuvanje životne sredine i odgovorno konzumiranje alkohola. Kompletna organizacija poziva sve da se uključe u društvene kampanje "Biram da recikliram" i "Društvo, ko vozi kući?". Domaća i strana piva su spremna, muzika takođe. Još samo da stigne 15. avgust.

Puls grada kuca nikada brže. Velike gradske manifestacije traju do kraja avgusta i potpuno su besplatne. Nemate izgovor da propustite kulturno-zabavni program za sve generacije. Kalendar dešavanja otklanja sve dileme. Gde ići i šta raditi u Beogradu je nikada zabavnije, verujte na reč.

I dalje imate želju da napustite grad? Pravac Niš! Od 3. do 13. avgusta se održava 35. internacionalni džez festival - Nišvil 2018. Džez muzika, filmski program, radionice i još mnogo toga očekuje posetioce iz celog sveta jednog od najboljih festivala. Ne zaboravite da pronađete pravi burek i uverite se u magiju iz tepsije. Kada ste već tu, iskoristite vreme za upoznavanje Srbije. Što bolje znate Srbiju, volećete je još više.


POVEZANO