Актуелна градска дешавања

Стиже одличан викенд у Београду! Не верујте временској прогнози, изађите у сјајан градски провод

Четвртак 12. јул 2018.

cover image

"Београд, ваш домаћин" је туристичка шетња на четири точка од Булевара краља Александра преко Kнеза Милоша и Булевара кнеза Александра Kарађорђевића кроз срце старог Београда до Музеја 25 мај и даље. Панорамско разгледање српске престонице из отвореног туристичког аутобуса уз аудио-водича на осам светских језика је стандард који ни један прави туриста не пропушта. У 70. минута имате прилику да се прошетате се кроз векове, историју, уметничке и архитектонске правце и покрете, занимљивости, интриге и обичан живот становника Београда. Поласци су свакодневни од 11:00 и 13:00 са Трга Николе Пашића, а у зависности од интересовања активирају се и поподневне туре од 15:00 и 17:00.

Сваки крај има свој "зидић", а Београд га је пронашао код Дома омладине Београда – на платоу Милана Младеновића. У суботу, 14. јула у 20:00 серију концерата на Зидићу обележава Рандом. Бенд ове године слави осам година активног рада, а концерт на Зидићу је претпремијера репертоара предстојеће фестивалске турнеје. Публика ће чути најновији сингл "By Myself", песме са објављена два ЕП-а као и нове песме већ спаковане за нови албум. Овај алтернативни рок бенд је каријеру изградио на EXIT фестивалу, Демофесту, Бунт рок фестивалу, Куршумлијској гитаријади као и на соло свиркама по граду. Концерти на Зидићу су иначе култно место младих бендова и публике већ шесту сезону и "покривају" све постојеће урбане музичке стилове, али и ствара нове. Суботом од 20:00 уметничко жариште на отвореном и овог лета биће место летњих сусрета музичара и публике из целог света.


Врачарска прва рука се у недељу, 15. јула од 12:00 организује по трећи пут. "One woman's trash is another woman's treasure" је мото трећег по реду Врачаског бувљака. Самоиницијативна акција неколико другарица са идејом да коначно рашчисте своје ормане претворила се у дружење, мохито и "абар" да се на бувљаку може пронаћи "свашта нешто". И тако, сада већ официјелно, донесите свој вишак стварчица и понесите кући must have ситнице. Локација за размену добре енергије је у срцу Врачара, на углу Пожаревачке и Радослава Грујића.