Новогодишњи поклони

Да ли сте били добри целе године?

Недеља 17. дец 2017.

cover image

Нова година само што није. Божић такође. Поклања се више него током целе године. А сви волимо поклоне. Чињеница је да нам је празнична еуфорија стигла у пакету са осталим западним трендовима. Многи нису претерано одушевљени шареним лампицама, јелком и новогодишњом музиком. Али поклоне сви обожавамо.


Поклони се не мере по вредности већ по чињеници да је неко мислио баш на нас. Финансијске околности утичу на то шта ћемо даровати драгим људима. Међутим, пажња је једино што се рачуна. Најскупљи шампањац има јако лош укус ако није поклоњен од срца. Верујте, "Прада" ципеле више стежу него што перфектно прате линију стопала ако су поклоњене само да би се и то обавило. Дакле, креативност у први план. Активирајте мождане вијуге и осмислите поклон који ће драгу особу одушевити. За некога ко живи сам, далеко од родитеља, тегла домаћег ајвара и џема су већа радост него ваучер за куповину у омињеном тржном центру. Они који много раде и немају пуно времена за новогодишње декорисање дома. Направите им занимљиве украсе за јелку. Одушевиће се.


Проблем поклона решен. Дилеме више не постоје и јасно је шта је заиста важно. Шта ћете себи да поклоните? Шта је то што вам је заиста потребно? Океј, додатно време нам је свима потребно. Али ниједан Деда Мраз од када постоји човечанство није услишио ову жељу. Колико смо заиста реални када резимирамо себе и свој живот? Да ли смо испунили ону листу жеља од прошле Нове године које се тичу само нас? Планови и промене. Залазимо на клизав терен.


Коме је у 2017. коначно дошао понедељак за вежбање? Шта се десило са чоколадом која се устоличила у свакодневни јеловник? Да ли сте се јавили свима важнима који су звали, а ви рекли да се јављате за пет минута? Јесте ли издвојили време да позовете тетку и коначно одете до ње? Причамо о истој оној тетки коју никада није мрзело да направи палачинке кад смо били мали и која је увек била губитник у свакој друштвеној игри. Захваљујући њој, мислили смо да је свет наш. Ако ни због чега другог, сетите се да време неумољиво пролази. Ускоро или мало касније сви ћемо бити старија тетка или тетак. Исто ћемо као и они сад. Чекати. Да зазвони телефон. Да неко лупа на врата јер нам не ради звоно. Нема љутње ако се чекање одужи. До универзума је. Сваког дана изнедри никад више иновација и промена. Још мало и можемо комфорно да се спакујемо и зимујемо на Марсу. Само тај универзум никако да се сети да сакрије један предмет. Бумеранг.


Ако сте стварно радили на себи целе године, честитамо. Сами себи сте највећи поклон. Онда је време да се почастите нечим. Велике промене заслужују велике награде. Частите себе намерно нечим што вам се чини баснословно скупим и од срца уживајте. Немате идеју шта би то могло да буде? Стиже предлог.

Најскупљи стан у Београду тражи купца. Амбасадор парк на Дедињу је тачна локација пентхауса од 833 квадрата. Цена 2.090.000 евра. Простире се на два спрата, комплетно обезбеђен, а има и гаражу. Тренутно је у завршној фази израде па је неопходно да инвестирате у завршне радове. Ако не желите да чекате завршетак радова, стиже следећа опција.


Продаје се веома луксузан стан на Неимару, Ламартинова улица је у питању. За 372 квадрата морате да издвојите 1.050.000 евра. Али добијате све. Комплетно опремљен, врхунска нова градња. Гаража улази у цену тако да не размишљате о гужви на паркингу. Базен, лична теретана, сауна су такође само ваше. Испуњење жеља на највишем нивоу.

У 2018. години наставите да трагате за бољом верзијом себе. Свакодневица се неће променити ако само размишљамо о промени. Биће нам боље само онда када, да извинете, померимо дупе и учинимо нешто конкретно. Маштање је круцијално. Алберт Ајншајн је стално говорио да је машта важнија од знања. Ко може да вам забрани да будете Фреди Меркјури испред огледала са дезодорансом у руци?


Свако од нас је уникат. Тако и треба да живимо. Живот је заиста кратак. Хајде онда да се добро забавимо.