Novogodišnji pokloni

Da li ste bili dobri cele godine?

Nedelja 17. dec 2017.

cover image

Nova godina samo što nije. Božić takođe. Poklanja se više nego tokom cele godine. A svi volimo poklone. Činjenica je da nam je praznična euforija stigla u paketu sa ostalim zapadnim trendovima. Mnogi nisu preterano oduševljeni šarenim lampicama, jelkom i novogodišnjom muzikom. Ali poklone svi obožavamo.


Pokloni se ne mere po vrednosti već po činjenici da je neko mislio baš na nas. Finansijske okolnosti utiču na to šta ćemo darovati dragim ljudima. Međutim, pažnja je jedino što se računa. Najskuplji šampanjac ima jako loš ukus ako nije poklonjen od srca. Verujte, "Prada" cipele više stežu nego što perfektno prate liniju stopala ako su poklonjene samo da bi se i to obavilo. Dakle, kreativnost u prvi plan. Aktivirajte moždane vijuge i osmislite poklon koji će dragu osobu oduševiti. Za nekoga ko živi sam, daleko od roditelja, tegla domaćeg ajvara i džema su veća radost nego vaučer za kupovinu u ominjenom tržnom centru. Oni koji mnogo rade i nemaju puno vremena za novogodišnje dekorisanje doma. Napravite im zanimljive ukrase za jelku. Oduševiće se.


Problem poklona rešen. Dileme više ne postoje i jasno je šta je zaista važno. Šta ćete sebi da poklonite? Šta je to što vam je zaista potrebno? Okej, dodatno vreme nam je svima potrebno. Ali nijedan Deda Mraz od kada postoji čovečanstvo nije uslišio ovu želju. Koliko smo zaista realni kada rezimiramo sebe i svoj život? Da li smo ispunili onu listu želja od prošle Nove godine koje se tiču samo nas? Planovi i promene. Zalazimo na klizav teren.


Kome je u 2017. konačno došao ponedeljak za vežbanje? Šta se desilo sa čokoladom koja se ustoličila u svakodnevni jelovnik? Da li ste se javili svima važnima koji su zvali, a vi rekli da se javljate za pet minuta? Jeste li izdvojili vreme da pozovete tetku i konačno odete do nje? Pričamo o istoj onoj tetki koju nikada nije mrzelo da napravi palačinke kad smo bili mali i koja je uvek bila gubitnik u svakoj društvenoj igri. Zahvaljujući njoj, mislili smo da je svet naš. Ako ni zbog čega drugog, setite se da vreme neumoljivo prolazi. Uskoro ili malo kasnije svi ćemo biti starija tetka ili tetak. Isto ćemo kao i oni sad. Čekati. Da zazvoni telefon. Da neko lupa na vrata jer nam ne radi zvono. Nema ljutnje ako se čekanje oduži. Do univerzuma je. Svakog dana iznedri nikad više inovacija i promena. Još malo i možemo komforno da se spakujemo i zimujemo na Marsu. Samo taj univerzum nikako da se seti da sakrije jedan predmet. Bumerang.


Ako ste stvarno radili na sebi cele godine, čestitamo. Sami sebi ste najveći poklon. Onda je vreme da se počastite nečim. Velike promene zaslužuju velike nagrade. Častite sebe namerno nečim što vam se čini basnoslovno skupim i od srca uživajte. Nemate ideju šta bi to moglo da bude? Stiže predlog.

Najskuplji stan u Beogradu traži kupca. Ambasador park na Dedinju je tačna lokacija penthausa od 833 kvadrata. Cena 2.090.000 evra. Prostire se na dva sprata, kompletno obezbeđen, a ima i garažu. Trenutno je u završnoj fazi izrade pa je neophodno da investirate u završne radove. Ako ne želite da čekate završetak radova, stiže sledeća opcija.


Prodaje se veoma luksuzan stan na Neimaru, Lamartinova ulica je u pitanju. Za 372 kvadrata morate da izdvojite 1.050.000 evra. Ali dobijate sve. Kompletno opremljen, vrhunska nova gradnja. Garaža ulazi u cenu tako da ne razmišljate o gužvi na parkingu. Bazen, lična teretana, sauna su takođe samo vaše. Ispunjenje želja na najvišem nivou.

U 2018. godini nastavite da tragate za boljom verzijom sebe. Svakodnevica se neće promeniti ako samo razmišljamo o promeni. Biće nam bolje samo onda kada, da izvinete, pomerimo dupe i učinimo nešto konkretno. Maštanje je krucijalno. Albert Ajnšajn je stalno govorio da je mašta važnija od znanja. Ko može da vam zabrani da budete Fredi Merkjuri ispred ogledala sa dezodoransom u ruci?


Svako od nas je unikat. Tako i treba da živimo. Život je zaista kratak. Hajde onda da se dobro zabavimo.