Јесен у Београду 2017

Сјајна дешавања, квалитетна клупска сезона, бројни концерти и још много тога ће обележити јесењу сезону у главном граду Србије

Недеља 24. сеп 2017.

cover image

За многе, посебно романтичне душе, Београд је најлепши током јесењих дана. Опало лишће у свим бојама, непредвидива киша и градска гужва на сваком кораку несумњиво указују да је јесен стигла, и то у најлепшем издању. Док најмлађи неуморно користе последње сунчане дане за играње на отвореном, они мало старији су се вратили у школске клупе, вредне домаћице спремају ајвар и богату зимницу, метропола као што је Београд је спремно дочекала прве дане јесени.


Постоји толико места у Београду која су као измишљена за јесењи период. Не дозволите да вас неколико капи кише закључа у дневну собу - велики кишобран и обућа која не пропушта воду су довољни за срећан сценарио. Калемегдан је фасцинантан током јесени. Спектакуларно шаренило опалог лишћа које пуцкета под ногама креира савршен звук и осећај да нисмо сигурни да ли смо по природној инерцији заволели јесен или је јесен одлучила да нас шармира својим невероватним чарима. Ботаничка башта Јевремовац, такође, има посебну драж у ово доба године.


Водећи градски клубови отварају своја врата и гарантују врхунски провод уз најпознатија светска имена електронске музике и најбоље што нуди домаћи терен. Нова позоришна и биоскопска сезона доноси квалитетан програм и садржај прилагођен свачијем укусу. Музеји, бројни фестивали и галерије, чини се спремније него икада, очекују прве посетиоце нових културно - уметничких дешавања. Сајам књига је догађај о коме ће се дуго причати, а ту су и бројне гастрономске смотре које ће представити нове укусе на домаћим просторима. Судећи по најавама, очекује нас више него занимљив период. 


Званично, јесен је наступила у петак, 22. септембра и трајаће до 21. децембра, када почиње зима. Дакле, јесен ће трајати 91 дан. Искористите предстојеће дане и ноћи, квалитетно испланирајте сваки слободан тренутак и препустите се свему што јесења идила доноси.