20. Ролеријада 2017

Ролеријада у Београду за јубиларно издање доноси бројне трке и такмичења као и сјајан провод уз одличну забаву

Четвртак 21. сеп 2017.

cover image

20. Београдска ролеријада Плус се организује у суботу, 23. септембра од 12:00 до 18:00, када ће бројни љубитељи активности на точкићима показати своје знање и вештине. Посебно организоване трке, премијерна такмичења, разне занимљивости и мноштво награда очекују учеснике омиљене градске манифестације. Пријављивање за учествовање траје до 22. септембра у 20:00 на сајту ролеријаде - rolerijada.rs/prijava/


Ролеријада 2017 ће се дешавати на чак 5 такмичарских зона, а као и сваке године до сада, центром Београда ће се провозати најмлађи са родитељима, почетници и професионалци као и сви који подржавају активну забаву. Ролери, бицикли, скејтборд, ховерборд, сегвеј - свако средство на точкиће има право учешћа. Након целодневног такмичарског програма, посетиоци ће имати прилике да присуствују забавном програму. Организатори су припремили Rock and Roller свирку на Тргу републике на којој наступају Мастербластерс, Johnny Ранковић и његов бенд The Churlians као и ди-џеј Alex Ice. Великан домаћег рока, Жика Јелић из Ју групе, такође ће наступити у оквиру музичког програма.

Belgrade dance fusion је сачињен од најбољих плесача из Србије, а они ће наступати од 12:00 до 18:00 у забавној зони 1. Спектакуларан наступ, са много позитивне енергије и врхунског плесног умећа ће се по први пут реализовати на отвореном простору. Још једна активна забава очекује Београђане и њихове госте, а то је групни фитнес под називом After Belfis Rollfit који ће бити организован на Студентском платоу.  


ТАКМИЧАРСКЕ ЗОНЕ  

I такмичарска зона - Трг републике - Поли породична зона

Поли породична зона је резервисана за целокупне породице које преферирају заједничку вожњу. У овој зони ће се возити ролери, бицикли свих величина, скејтборд, тротинети, ховерборд и сегвеј, на кружној писти. Заједно са спонзором ове зоне, Поли, креирана су следећа такмичења: Дечје ролер трке, Трка на бициклићима са 4 точка, Тркице на бициклићима без педала, Тркице на трициклима, Тркице на тротинетима, Тротинет за одрасле и Ховерборд паралел слалом.

II такмичарска зона - Теразије - Fly London Roler Land

Најпопуларнија зона сваке ролеријаде ће и овај пут, у сарадњи са Ролер савезом Србије, окупити љубитеље разних in-line дисциплина. Почетницима који желе да савладају ову захтевну вештину су на располагању искусни возачи и инструктори. Припрема за трку је у Улици Николе Пашића.

Такмичења која ће се организовати у овој зони су: Уметничко ролање, Скејтборд парк, Aggressive парк, Freestyle полигон, Speed skating (демо тим), Алпе Адриа куп (међународно такмичење) и по први пут се организује посебна трка за фитнес возаче ролера.

III такмичарска зона - Васина улица - Хокеј турнир на ролерима

У Васиној улици ће бити постављена два терена где ће одржати турнири у хокеју на ролерима. Турнир почиње у 12:00.

IV такмичарска зона - Васина улица - Dacia бајкерски и ролер полигон

Бициклистички и ролер полигон ће бити постављени у Васиној улици, ближе Студентском тргу, а техничку помоћ и подршку пружа АМСС.

V такмичарска зона - Теразије (доњи део) - Naxi слалом зона

По први пут се на ролеријади организује посебна траса за слалом и велеслалом. Дужином трасе ће бити постављене капије, односно штапови, између којих ће пролазити такмичари, по задатој путањи кретања.