20. Rolerijada 2017

Rolerijada u Beogradu za jubilarno izdanje donosi brojne trke i takmičenja kao i sjajan provod uz odličnu zabavu

Četvrtak 21. sep 2017.

cover image

20. Beogradska rolerijada Plus se organizuje u subotu, 23. septembra od 12:00 do 18:00, kada će brojni ljubitelji aktivnosti na točkićima pokazati svoje znanje i veštine. Posebno organizovane trke, premijerna takmičenja, razne zanimljivosti i mnoštvo nagrada očekuju učesnike omiljene gradske manifestacije. Prijavljivanje za učestvovanje traje do 22. septembra u 20:00 na sajtu rolerijade - rolerijada.rs/prijava/


Rolerijada 2017 će se dešavati na čak 5 takmičarskih zona, a kao i svake godine do sada, centrom Beograda će se provozati najmlađi sa roditeljima, početnici i profesionalci kao i svi koji podržavaju aktivnu zabavu. Roleri, bicikli, skejtbord, hoverbord, segvej - svako sredstvo na točkiće ima pravo učešća. Nakon celodnevnog takmičarskog programa, posetioci će imati prilike da prisustvuju zabavnom programu. Organizatori su pripremili Rock and Roller svirku na Trgu republike na kojoj nastupaju Masterblasters, Johnny Ranković i njegov bend The Churlians kao i di-džej Alex Ice. Velikan domaćeg roka, Žika Jelić iz Ju grupe, takođe će nastupiti u okviru muzičkog programa.

Belgrade dance fusion je sačinjen od najboljih plesača iz Srbije, a oni će nastupati od 12:00 do 18:00 u zabavnoj zoni 1. Spektakularan nastup, sa mnogo pozitivne energije i vrhunskog plesnog umeća će se po prvi put realizovati na otvorenom prostoru. Još jedna aktivna zabava očekuje Beograđane i njihove goste, a to je grupni fitnes pod nazivom After Belfis Rollfit koji će biti organizovan na Studentskom platou.  


TAKMIČARSKE ZONE  

I takmičarska zona - Trg republike - Poli porodična zona

Poli porodična zona je rezervisana za celokupne porodice koje preferiraju zajedničku vožnju. U ovoj zoni će se voziti roleri, bicikli svih veličina, skejtbord, trotineti, hoverbord i segvej, na kružnoj pisti. Zajedno sa sponzorom ove zone, Poli, kreirana su sledeća takmičenja: Dečje roler trke, Trka na biciklićima sa 4 točka, Trkice na biciklićima bez pedala, Trkice na triciklima, Trkice na trotinetima, Trotinet za odrasle i Hoverbord paralel slalom.

II takmičarska zona - Terazije - Fly London Roler Land

Najpopularnija zona svake rolerijade će i ovaj put, u saradnji sa Roler savezom Srbije, okupiti ljubitelje raznih in-line disciplina. Početnicima koji žele da savladaju ovu zahtevnu veštinu su na raspolaganju iskusni vozači i instruktori. Priprema za trku je u Ulici Nikole Pašića.

Takmičenja koja će se organizovati u ovoj zoni su: Umetničko rolanje, Skejtbord park, Aggressive park, Freestyle poligon, Speed skating (demo tim), Alpe Adria kup (međunarodno takmičenje) i po prvi put se organizuje posebna trka za fitnes vozače rolera.

III takmičarska zona - Vasina ulica - Hokej turnir na rolerima

U Vasinoj ulici će biti postavljena dva terena gde će održati turniri u hokeju na rolerima. Turnir počinje u 12:00.

IV takmičarska zona - Vasina ulica - Dacia bajkerski i roler poligon

Biciklistički i roler poligon će biti postavljeni u Vasinoj ulici, bliže Studentskom trgu, a tehničku pomoć i podršku pruža AMSS.

V takmičarska zona - Terazije (donji deo) - Naxi slalom zona

Po prvi put se na rolerijadi organizuje posebna trasa za slalom i veleslalom. Dužinom trase će biti postavljene kapije, odnosno štapovi, između kojih će prolaziti takmičari, po zadatoj putanji kretanja.