Tajland je svetski poznat po nestvarnim plažama i specifičnim jelima. Prvo ne može da se izmesti. Za drugo je druga priča. Originalni recepti su dostupni ali kako spremiti da bude kao na Tajlandu? Teško za mnoge. Za gospodina Zorana Jankovića ne. Strast prema kulinarstvu i ljubav prema pripremi hrane su potvrđeni diplomom sa prestižne akademije "Le Cordon Bleu" iz Bangkoka. Višedecenijsko iskustvo glavnog kuvara i kreatora carstva tajlandske kuhinje je potvrda više da nećete moći da zamislite dan bez porcija sa Zoranovim potpisom.
Pažljivo čitajte jer počinje predstavljanje jelovnika restorana Tao. Imajte u vidu da svako jelo možete da prilagodite sopstvenom ukusu. Na primer, intenzitet ljutih sastojaka će u dogovoru sa vama odrediti kuvar.
Selekciju predjela čine rolnice sa povrćem, zemičke na pari, gioze, samose na tajlandski način i satai. Supe koje možete da poručite su omiljena Tom Kha Gai - kremasta supa od kokosovog mleka sa piletinom i šampinjonima, začinjena galangalom, đumbirom, limunovom travom, listom limete i čilijem. Uvek možete da se odlučite i za Tom Yum Gung - tradicionalnu tajlandsku supu sa škampima, Tao ili Pho.
Domaće Tao nudle bez jaja se kombinuju sa najrazličitijim sastojcima i zovu se Yakitori, Hokkien, Pad Thai, Pad See Ew, Pržene nudle, Hong Kong nudle i King Rama IV. Poseban naklon za jela sa pirinčem. Specijalna kolekcija ukusa se nalazi među specijalitetima poput Pad Pak Ruammit, Tom Jam, Kao Pad. Obavezno probajte dagnje u kokosovom mleku. Favoriti među ljubiteljima pikantnih ukusa su ljute kari paste koje se pripremaju u čak pet izdanja.
Ovde važe pravila istinske domaćinske atmosfere. Opušteni razgovori, sjajni ljudi i beskompromisno ukusna hrana stvaraju fantastično iskustvo za svaki dan u Beogradu. Čitav koncept prati i odlično osmišljen enterijer u kome nikad nije monotono. Ne mnogo veliki prostor u kome se jedu neočekivano velike porcije je idealan za predah od posla, pauzu za ručak ili večeru.
Tajland je svetski poznat po nestvarnim plažama i specifičnim jelima. Prvo ne može da se izmesti. Za drugo je druga priča. Originalni recepti su dostupni ali kako spremiti da bude kao na Tajlandu? Teško za mnoge. Za gospodina Zorana Jankovića ne. Strast prema kulinarstvu i ljubav prema pripremi hrane su potvrđeni diplomom sa prestižne akademije "Le Cordon Bleu" iz Bangkoka. Višedecenijsko iskustvo glavnog kuvara i kreatora carstva tajlandske kuhinje je potvrda više da nećete moći da zamislite dan bez porcija sa Zoranovim potpisom.
Pažljivo čitajte jer počinje predstavljanje jelovnika restorana Tao. Imajte u vidu da svako jelo možete da prilagodite sopstvenom ukusu. Na primer, intenzitet ljutih sastojaka će u dogovoru sa vama odrediti kuvar.
Selekciju predjela čine rolnice sa povrćem, zemičke na pari, gioze, samose na tajlandski način i satai. Supe koje možete da poručite su omiljena Tom Kha Gai - kremasta supa od kokosovog mleka sa piletinom i šampinjonima, začinjena galangalom, đumbirom, limunovom travom, listom limete i čilijem. Uvek možete da se odlučite i za Tom Yum Gung - tradicionalnu tajlandsku supu sa škampima, Tao ili Pho.
Domaće Tao nudle bez jaja se kombinuju sa najrazličitijim sastojcima i zovu se Yakitori, Hokkien, Pad Thai, Pad See Ew, Pržene nudle, Hong Kong nudle i King Rama IV. Poseban naklon za jela sa pirinčem. Specijalna kolekcija ukusa se nalazi među specijalitetima poput Pad Pak Ruammit, Tom Jam, Kao Pad. Obavezno probajte dagnje u kokosovom mleku. Favoriti među ljubiteljima pikantnih ukusa su ljute kari paste koje se pripremaju u čak pet izdanja.
Ovde važe pravila istinske domaćinske atmosfere. Opušteni razgovori, sjajni ljudi i beskompromisno ukusna hrana stvaraju fantastično iskustvo za svaki dan u Beogradu. Čitav koncept prati i odlično osmišljen enterijer u kome nikad nije monotono. Ne mnogo veliki prostor u kome se jedu neočekivano velike porcije je idealan za predah od posla, pauzu za ručak ili večeru.