Idemo na izložbe

Umetnosti izvini ali nemaš pravo na godišnji odmor

Subota 17. jul 2021.

cover image

Da li je vreme za Adu ili bazen? Možda za odmor kod kuće? Ništa ne bilduje um kao znanje sa potpisom. Ovog leta se ide na izložbe jer muzeji i galerije imaju nikad bolji program.

Muzej afričke umetnosti - uvek egzotičan, uvek neophodan. Na repertoaru su "Tradicionalne pozorišne lutke Malija" iz zbirke Andreja Jerovšeka i zbirke Muzeja. Domaćica impresivne postavke Marija Miloš će vas sprovesti kroz atraktivnu postavku. Deo kulture Republike Mali će vas oduševiti.

Biblioteka grada Beograda radi punom parom kako bi vrele dane učinila savršenim. Iz bogatog programa se izdvajaju dve izložbe - Portreti moji savremenici i Svet u cveću. Ne razmišljajte previše, posetite obe. Nikako ne propustite ni ostatak sjajne ponude čuvene Biblioteke.

Top predlog za ljubitelje dešavanja na otvorenom: Ilustrofest. Ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić do 23. jula se održava treći po redu festival ilustracije. Uz slogan "Stvaramo novu tradiciju" organizatori pozivaju na događaj gde kreativnosti neće manjkati kao ni pozitivne atmosfere i dobre muzike.