Beograd je ponovo otvoren

I osećaj je onaj stari - veličanstven

Sreda 23. jun 2021.

Turisti iz inostranstva se već nakon prvog dana provedenog u Beogradu osećaju kao kod kuće. A kako i ne bi. Beograd decenijama važi za grad koji je spreman da u svakom trenutnku ugosti svakog dobronamernog čoveka. I ne samo da ugosti, već da spruži osećaj druge kuće.

Ni epidemija nije sprečila zaljubljenike da provedu određeno, pa čak i duže vreme u Beogradu. Dok su mnogi evropski gradovi bili "zatvoreni", Beograd je po svom starom dobrom običaju bio "otvoren". Čuli su se "drugi jezici" po Knez Mihailovoj, oko Hrama Svetog Save, pa sve do Zemunskog keja.

Ipak, jedno je nedostajalo - da ugostitelji mogu da pruže svoj maksimum i da ugoste mušterije i u kasne, a i u sitne sate. Odnedavno, i to je moguće. Opet. Hoteli su odmah popunjeni 70%. Jasan znak da se Beograd vraća u svoj dobro poznati ritam.

Beograđani znaju da li su i do kada su otvoreni njihovi omiljeni lokali i rado će da uputi turistu ka njemu uz preporuku šta obavezno da proba. A za mlađe - noćni život. Klubovi su se vratili svom ustaljenom programu, a ovog leta, vrata su spremni da otvore i ranije od standardnih kasnih noćnih sati.

"Beograd ponovo radi"! Dobrodošli!