Šetnja botaničkom baštom

Ljudi su u zavisnosti od raspoloženja i sličnih faktora - promenljivi. Uređena priroda je uvek fascinantna

Nedelja 05. maj 2019.

cover image

Botanička bašta Jevremovac je po svemu unikatno mesto u Beogradu. Već u prvim toplim danima postaje oaza koja svakog dana beleži brojne posete. Sopstveni kalendar kretanja kreirajte tako da se obilazak bašte uz predavanje stručnih vodiča obavezno nađe na programu.

Samo jedan sat, koliko traje tura je dovoljan da postanete apsolutno začarani lepotom zelenila. Razledanje nesvakidašnjeg prirodnog bogatstva je i zabavno i poučno. Možete da povedete pratnju. Možete da krenete put istraživanja sami. Pogrešićete samo ako odbijete poziv za šetnju.

Raj počinje već na ulazu. Dobrodošlicu će vam poželeti više od 2.000 različitih biljaka iz celog sveta. Klasifikovane tako da se najbolje uklapaju međusobno i vizuelno. Staklena bašta, biblioteka, herbar, katedre i laboratorije će vam biti na raspolaganju. Ipak, najveći deo, muzej-bašta pod otvorenim nebom je ono zbog čega se osmeh na lice vraća u rekordnom roku.

Jedino na ovoj adresi možete da posmatrate određene biljke. Isključivo u botaničkoj bašti se uzgajaju i neguju retke vrste. Prisutni su i popularni reprezenti zelene družine. Predstavljeni od strane edukovanog osoblja, postaju vaše najbolje društvo. Neka razgledanje posebnih mesta u Beogradu počne odmah.