Шетња ботаничком баштом

Људи су у зависности од расположења и сличних фактора - променљиви. Уређена природа је увек фасцинантна

Недеља 05. мај 2019.

cover image

Ботаничка башта Јевремовац је по свему уникатно место у Београду. Већ у првим топлим данима постаје оаза која сваког дана бележи бројне посете. Сопствени календар кретања креирајте тако да се обилазак баште уз предавање стручних водича обавезно нађе на програму.

Само један сат, колико траје тура је довољан да постанете апсолутно зачарани лепотом зеленила. Разледање несвакидашњег природног богатства је и забавно и поучно. Можете да поведете пратњу. Можете да кренете пут истраживања сами. Погрешићете само ако одбијете позив за шетњу.

Рај почиње већ на улазу. Добродошлицу ће вам пожелети више од 2.000 различитих биљака из целог света. Класификоване тако да се најбоље уклапају међусобно и визуелно. Стаклена башта, библиотека, хербар, катедре и лабораторије ће вам бити на располагању. Ипак, највећи део, музеј-башта под отвореним небом је оно због чега се осмех на лице враћа у рекордном року.

Једино на овој адреси можете да посматрате одређене биљке. Искључиво у ботаничкој башти се узгајају и негују ретке врсте. Присутни су и популарни репрезенти зелене дружине. Представљени од стране едукованог особља, постају ваше најбоље друштво. Нека разгледање посебних места у Београду почне одмах.