Beogradski manifest 2018

Četvrti po redu festival manifestacija, destinacija i degustacija na Kalemegdanu

Nedelja 20. maj 2018.

cover image

Beogradski manifest 2018. se održava od 25. do 27. maja na Beogradskoj tvđavi. Ovo je najveći regionalni porodični festival koji promoviše atrakcije grada, turizam, kulturu, lepotu, zdravlje, zabavu za decu i tradicionalnu gastonomiju. "Festival svih festivala" ima za cilj da okupi čitave porodice i prijatelje na jednom mestu i da svako uživa u svojoj zoni zabave.

Program ovogodišnje atraktivne manifestacije će se dešavati na pet bina i je podeljen u četrnaest kategorija - Aduti Srbije, Craft & Food land, Tradicional, Vinski grad, Limengrad - mašta može svašta, Stvaran svet oko nas, Plesna livada, Leti leti, Ponovo radi bioskop, Lepota i zdravlje, Panorama kafe, Konji vrani, Edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju i Zona namenjena najvećem karavanu u Srbiji "Izađi mi na teglu" - takmičenje u spremanju ajvara.


Beograđani i gosti grada će imati prilike da se zabave uz filmske projekcije, muzičke koncerte, izvođenje tradicionalnih i modernih plesova, da isprobaju kvalitetna vina, zanatska piva i ukusne specijalitete srpske kuhinje. Obavezno dođite sa decom jer je program za najmlađe posebno zanimljiv. Manifest promoviše ukupnu turističku ponudu Srbije, a gotovo svaka opština će na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. Takođe, posetiocima će se predstaviti i turistička ponuda evropskih zemalja, diplomatska predstavništva i ambasade. 

Beogradski manifest 2018. je u znaku kampanje "Manifestuj se – svaka limenka se računa". Društveno odgovorna kampanja #manifestujse se realizuje ispred TC Ušće gde se prikupljaju limenke za reciklažu, a svaka reciklirana limenka donosi poene za osvajanje nagrada. Zaštitni znak velikog gradskog dešavanja za sve generacije su veliki šareni baloni za letenje. Razgledanje grada iz korpe balona je neverovatan osećaj, a ovaj festival je jedinstvena mogućnost da uživate u posebnom pogledu na Beograd.