Šeširijada u Skadarliji 2017

Peta po redu smotra najlepših šešira se organizuje u čuvenoj boemskoj četvrti u Beogradu

Subota 01. jul 2017.

cover image

Skadarlijska Šeširijada se održava 1. jula od 18:00 na bini ispred kafane Velika Skadarlija. Donji deo čuvene boemske ulice je tačno mesto održavanja manifestacije velikog kulturnog, turističkog i ugostiteljskog karaktera sa ciljem da se promoviše boemska ambijentalna celina Skadarlija. Društvo "Skadarlija" uz podršku Turističke organizacije Beograda organizuje jubilarni peti manifest najlepših šešira u čuvenoj Skadarliji.


Takmičenje u najlepšim šeširima je podeljeno u 6 kategorija: dečiji, damski, gospodski, tradicionalni, boemski i poslednja ali najvažnija kategorija je porodica sa šeširima. Predsednica žirija je prvakinja Narodnog pozorišta Rada Đuričin, a članovi žirija su pesnikinja Lala Lara Brankov i glumac Toma Kuruzović.


Zaštitno lice jubilarne Šeširijade 2017 je glumica Nevena Šarčević. Izvršna direktorka društva "Skadarlija", glumica Vjera Mujović, poziva Beograđane i goste srpske prestonice da posete zanimljivu gradsku manifestaciju i uživaju u druženju u stilu starih vremena.


POVEZANO