Фестивал Belgrade SAXperience 2017

Саксофон, инструмент који истовремено креира дубоку тишину и бујне емоције, окупља уметнике великане и креира величанствени догађај попут оваквог фестивала

Понедељак 02. окт 2017.

cover image

4. Belgrade SAXperience се одржава од 4. до 7. октобра, на неколико локација - плато испред Kултурног центра Београда, велика сала Дома омладине Београда, испред Француског института, Коларчева задужбина, Цветни трг и Свечана сала Скупштине града, а сваке вечери ће се организовати и концерти у хотелу Radisson Blu Old Mill. Публика ће имати прилике да ужива у мелодијама класичне, модерне, џез и танго музике, а колико је обухватан инструмент саксофон, доказаће и наступи ди-џејева уз соло деонице успешних саксофониста.


Учесници овогодишњег фестивала су истакнути музичари из земље и иностранства: Венсан Давид, Иго Афетуш, Неле Тибо, Батист Ербен, LadieSaxophone Quartet, Quatro por Tango, Никола Арсенијевић, Франсоаз Бифе, Ана Гњатовић, Огњен Поповић, Bart Van Beneden, Уки Оваскаинен, Милан Савић, Угљеша Новаковић, Syntheticsax, Soul Kitchen, BasSax, Fish in oil, Банда саксофониста и Гудачки оркестар.


Осим што Belgrade SAXperience доноси сјајну музику и прилику да београдска публика уживо чује квалитетне извођаче, организатори фестивала истичу важност стварања нове музике и подстичу домаће композиторе да креирају нова дела. Мајсторски курс, традиционалан сегмент фестивала ће и ове године бити отворен за ученике основне и средње музичке школе, студенте основних и мастер студија али и за дипломиране саксофонисте.