Карневал бродова 2024

Туристичка организација Београда позива на овогодишњи Београдски карневал бродова са којим ће уједно бити затворена двомесечна манифестација Београдски дани породице

Петак 14. јун 2024.

cover image

19. Београдски карневал бродова се организује у суботу, 15. јуна од 17:00 до 22:00. Сава променада, испред тржног центра Галерија и Куле Београд је тачна локација сјајног догађаја.

Весели дефиле окићених возила, наступи познатих извођача, парада мажореткиња и забављача и дечје радионице су део програма овогодишњег Београдског карневала бродова.

Програм почиње у 17:00 химном Београда и музиком за децу у извођењу хора "Чаролија" Дечијег културног центра који ће заједно са наступом плесног клуба "Ла Луна" и мажореткињама из Беле Цркве развеселити најмлађе посетиоце.

Свечани дефиле Полицијског оркестра који је постао својеврсни заштитни знак манифестације ће означити почетак узбудљивог програма на води у ком учествују једриличари Академског једриличарског клуба Београд, атрактивни туристички бродови, пловила различитих врста и намена из свих београдских марина. Предводник параде на води ће бити чувени брод Ватрогасац са воденим топовима, а за њим ће пловити брод Хоризонт на ком ће бити чланови Интернационалне полицијске асоцијације ИПА. Сва пловила учествују у избору за најлепше декорисан брод, а победнике очекују вредне награде.

По завршетку карневала на води, програм на обали се наставља концертом јединственог гудачког квартета "Dinamica Music", музичке атракције Србије који чине три електричне виолине и ди-џеј. Следећи сегмент програма је концерт Зорје, познате солисткиње са запаженим наступом на Беовизији, а затим и групе "Дечак из воде" посвећене сећању на Милана Младеновића и чувени састав ЕКВ, чија ће специјална гошћа за ово вече бити Тања Јовичевић.

На простору испред ТЦ Галерија све до Куле Београд, родитељи и деца ће моћи да уживају у ликовним радионицама "Обојена барка, породична барка" ДКЦБ, поставком Музеја илузија и богатом карневалском "Мастер крафт" базару са сувенирима, уметнинама, рукотворинама и домаћим производима. Међу излагачима је Удружење жена из Војводине "Наше наслеђе" са ручним радовима хеклања, плетења, везења и ткања, као и Удружење СОС Дечија села Србија, у чијем учешћу се огледа хуманитарни карактер Београдском карневала бродова.

Београдски карневал бродова 2024 комплетан програм


17:00
Почетак програма и "Химна Београду"
17:05
Концерт хора "Чаролија"
17:45
Наступ Плесног клуба "Ла Луна"
18:15
Дефиле Полицијског оркестра и мажореткиња из Беле Цркве
19:00
Програм на води - дефиле окићених пловила
19:45
Концерт електричног гудачког квартета "Dinamica Music"
20:40
Концерт солисткиње Зорје
21:40
Концерт групе "Деца из воде" и специјалне гошће Тање Јовичевић

Београдски карневал бродова организује Туристичка организација Београда уз подршку Града Београда у сарадњи са ТЦ Галерија и Београдом на води. Пријатељ манифестације је компанија Књаз Милош.