Karneval brodova 2024

Turistička organizacija Beograda poziva na ovogodišnji Beogradski karneval brodova sa kojim će ujedno biti zatvorena dvomesečna manifestacija Beogradski dani porodice

Petak 14. jun 2024.

cover image

19. Beogradski karneval brodova se organizuje u subotu, 15. juna od 17:00 do 22:00. Sava promenada, ispred tržnog centra Galerija i Kule Beograd je tačna lokacija sjajnog događaja.

Veseli defile okićenih vozila, nastupi poznatih izvođača, parada mažoretkinja i zabavljača i dečje radionice su deo programa ovogodišnjeg Beogradskog karnevala brodova.

Program počinje u 17:00 himnom Beograda i muzikom za decu u izvođenju hora "Čarolija" Dečijeg kulturnog centra koji će zajedno sa nastupom plesnog kluba "La Luna" i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseliti najmlađe posetioce.

Svečani defile Policijskog orkestra koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije će označiti početak uzbudljivog programa na vodi u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. Predvodnik parade na vodi će biti čuveni brod Vatrogasac sa vodenim topovima, a za njim će ploviti brod Horizont na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom jedinstvenog gudačkog kvarteta "Dinamica Music", muzičke atrakcije Srbije koji čine tri električne violine i di-džej. Sledeći segment programa je koncert Zorje, poznate solistkinje sa zapaženim nastupom na Beoviziji, a zatim i grupe "Dečak iz vode" posvećene sećanju na Milana Mladenovića i čuveni sastav EKV, čija će specijalna gošća za ovo veče biti Tanja Jovičević.

Na prostoru ispred TC Galerija sve do Kule Beograd, roditelji i deca će moći da uživaju u likovnim radionicama "Obojena barka, porodična barka" DKCB, postavkom Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom "Master kraft" bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine "Naše nasleđe" sa ručnim radovima heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečija sela Srbija, u čijem učešću se ogleda humanitarni karakter Beogradskom karnevala brodova.

Beogradski karneval brodova 2024 kompletan program


17:00
Početak programa i "Himna Beogradu"
17:05
Koncert hora "Čarolija"
17:45
Nastup Plesnog kluba "La Luna"
18:15
Defile Policijskog orkestra i mažoretkinja iz Bele Crkve
19:00
Program na vodi - defile okićenih plovila
19:45
Koncert električnog gudačkog kvarteta "Dinamica Music"
20:40
Koncert solistkinje Zorje
21:40
Koncert grupe "Deca iz vode" i specijalne gošće Tanje Jovičević

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Grada Beograda u saradnji sa TC Galerija i Beogradom na vodi. Prijatelj manifestacije je kompanija Knjaz Miloš.